Ципрасови противници демонстрирали у Солуну: ударали у бубњеве, махали црним заставама…

У ЦЕНТРУ ГРАДА ИХ СЕ ОКУПИЛО ОКО 15.000 – БУНЕ СЕ ПРОТИВ ДОДАТНИХ МЕРА ШТЕДЊЕ

         У АНТИВЛАДИНОМ митингу у Грчкој је учествовало око 15.000 демонстраната због планова левичарске владе да уведе додатне мере штедње, преноси АП.

         Како се наводи, демонстранти су прошли кроз центар Солуна и лупали у бубњеве, махали црним заставама и носили балоне на слоганима против владе.

         Грчка је већи део протеклих осам година провела у рецесији и тренутно пролази кроз трећи велики круг мера штедње повезаних са пакетом међународне помоћи.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 08:18 11.09.2016.

  • +5
Voting is closed.

Oslabljena i značajno uništena ekonomija je problem većeg broja zemalja članica EU, a ne samo Grčke. EU nema dobru zajedničku ekonomsku politiku i to je ono što koči razvoj manje razvijenih EU zemalja.
Nije dobro što Srbija svoj ekonomski razvoj vezuje za ovakvu EU.

Александар Србски's picture
Александар Србски 12:56 11.09.2016.

  • +6
Voting is closed.

ЕУ има заједничку економску политику а она гласи:"Поробити,отети,опљачкати,присвојити и задужити".
ПОРОБИТИ:"Морају се спроводити и поштовати ЕУ стандарди".
ОТЕТИ: "Геополитички интереси".
ОПЉАЧКАТИ:"Ко не може да исплати спољни дуг,дужан је да прода(поклони)своје најпрофитабилније компаније које има".
ЗАДУЖИТИ:"Мафијашко Монетарни Фонд кризним земљама даје"помоћ"коју они никада неће моћи да врате".

Економску политику ЕУ не воде стручњаци економије,већ хохштаплери и бандити,у скупоценим оделима и аутомобилима.Све те"стандарде" ЕУ,смишља,ствара и спроводи ММФ-Мафијашки Монетарни Фонд.Они се појављују онда када су њихови претходници све опљачкали и отели у земљи,да би затим"помогли"тој земљи у насталој кризи а у ствари, долазе да их задуже до гуше и са тиме,"ударили маљем у главу",тј.докрајичили и затворили сваку даљу могућност за опоравак економске ситуације. Они задужују земљу да би се њима плаћала камата и на ту"помоћ",они постављају каматну стопу,док главница (стварни дуг) остаје!
Дам ти 100€ са каматом на зајам. Ти мени дугујеш у старту 200€. Знам да немаш одакле да ми вратиш али зато имаш прелеп стан. Ако се буниш тужим те моме суду који ће ти онда накалемити и судске трошкове,таксе,адвокате и ко зна шта још.Немаш одакле.Добијаш рок од мог судије да ми вратиш дуг у одређеном периоду. И даље знам да ти немаш да вратиш јер твоје економско стање контролишу моји људи. Шаљем свог човека који ће ти понудити 500€ са мањом каматом,да вратиш дуг,платиш судске трошкове али мораш да потпишеш уговор који те обавезује да у случају не будеш ли био у могућности да вратиш дуг,продаш(поклониш)стан али само мени,не другоме!

Тако раде,само што су ту суме у милијардама а цена је комплетан економски стандард грађана.Већа игра,систем исти. Ту се већ не ради о становима аутомобилима итд.већ о фабрикама,државним фирмама и све оно што,колико-толико,покреће економију те земље.

Сорош је мајсторски убацио овог балавог шарлатана у Грчку. Одоше им грдне бродске луке,бродоградилишта,продају земљу буд зашто,оде"мас у пропас",што би рекли наши људи.Има да се игра и пева само његова музика и слуша његова песма,као и код већине аналфабета која седи у Бриселу и глуми умне политичаре.

Ти њихови"ЕУ стандарди" су вратили Европу у камено доба,дефинитивно,само што је то лепо нашминкано да се не примети баш толико. Ублажили ударац...

Додај коментар