Атина одлучно одбацила захтев САД да не дозволи руским ратним бродовима да улазе у грчке луке

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: РУСИЈА ЈЕ НАШ САВЕЗНИК, РУСИЈА НИЈЕ НАШ ПРОТИВНИК, ТО ЈЕ - ИСЛАМСКА ДРЖАВА

Руски ратни брод „Сметљивиј“ улази у крфску луку

        ЗВАНИЧНА Атина је поручила Вашингтону и Бараку Обами да нема намеру да се савије пред његовим захтевом да забрани улазак руских ратних бродова у своје луке.

        Извор у грчком Министарству одбране тим поводом је агенцији РИА Новости рекао да ће руски бродови моћи и даље да узимају гориво и провијант у грчким лукама и додатно објаснио:

        „За Атину је сваки притисак на том плану неприхватљив. Све разговоре на ту тему смо прекинули. Позиција министра одбране Грчке је јасна: Русија није наш противник, Русија је наш савезник. Наши противници су Исламска држава и друге терористичке организације. И више нико“.

Посада „Сметљивог“ одаје почаст палим руским морнарима у пирејској луци

        Исти извор је руској државној агенцији потврдио да је Обама, за време недавне посете Грчкој, тражи да се грчке луке затворе за руске бродове, али је нагласио да „притиска није било“. И додао:

        „Чак и да је Обама хтео да врши притисак - ми о томе не бисмо ни разговарали. Слично је било и поводом Кипра. Наш председник (Прокопис Павлопулос) рекао је Обами да ми не пристајемо ни да турске (окупационе) трупе остану на Кипру ни на систем гаранција“.

        Портпарол грчке владе Дмитрис Тзанакопулос претходно је оценио да Обамин захтев да се руски бродови држе ван грчких територијалних вода и лука „није тек изјава, већ - притисак“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Нада's picture
Нада 16:27 25.11.2016.

  • +56
Voting is closed.

Свака част грчкој влади! Тако се чува суверенитет своје државе.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 11:01 26.11.2016.

  • +51
Voting is closed.

EE......Kad bi tako junastvo imali ovi nasi podguzni komarci
gde bi nam bio kraj.
Nazalost pascad Novog Svetskog Poredka su Srbiju stavili pod du..
tako da o junastvu mozemo samo da sanjamo.Sto je jos gore narod spava i tolerise i kad Vucic
cini zlo svake vrste po njega.
Ovaj narod je debelo posustao kako juce tako i danas.

Видра's picture
Видра 17:03 25.11.2016.

  • +1
Voting is closed.

Ушљивци из Београда угледајте се на малу Грчку!!!

Slobodanka's picture
Slobodanka 17:11 25.11.2016.

  • +42
Voting is closed.

Ovakvi stalni pokušaji da se u nečemu sputava Rusija, a da se ne sagledava celina i suština problema izazvaće kontraefekat i kod drugih naroda u Evropi. Obični gradjani sve više će zazirati od odluka i zahteva moćnih elita bilo da su potekle iz SAD, bilo iz same EU.
Različiti problemi izbeglica, štagod da se dešava i kako god da oni na to gledaju, a koji su pristigli i pristižu od Avganistana, Pakistana, Iraka, Sirije, Libije, itd. postali su njihova svakodnevnica, tako da ne mogu se više ignorisati pravi razlozi migracija i suština tih problema.
Nezavisno od toga postoje veoma značajni ekonomski problemi unutar EU zbog kojih sve više trpe obični gradjani. Poseban problem su obavezne sankcije EU prema Rusiji od kojih svi već duže vreme trpe štetu.

Evo jednog mišljenja iz Italije:

ЕЛИТИСТИЧКА УНИЈА МОРА ДА НЕСТАНЕ
ГЕОПОЛИТИКА - 24.11.2016 - ЕУ - Елизео Бертолази

Европска унија, која сада постоји, није унија народа, већ унија елита и банака које само раде за економију. То, наравно, није Европа нација.

И, заиста, у Европи постоје неки покрети који су разумели шта се догађа и реаговали су. Видели смо Брегзит у Британији. Знамо да у Европи, чак у Италији и Француској, постоје такве партије и покрети, који су радикално против ЕУ.

Сигуран сам да, ако Европа организује референдум о останку или изласку из ЕУ, резултат би био “излазак”. То би била одлука европских народа. Зато мислим да је чак и размишљање о таквом референдуму (“за” или “против” ЕУ) забрањено, у ствари – јер знају за наше одлуке и покрете.

Наравно, могуће је и уништити Европску унију. То би било могуће чак и унутар сâме Европске уније. То не треба да ураде друге земље, него то мора да буде наша одлука јер народе подржавају покрети који се називају евроскептици. Људи би изабрали други правац. Сигуран сам да ће такви покрети наставити да постоје и верујем да ће већ следеће године бити много јачи, јер су европски народи разумели и судбину и будућност. Зато елите толико делују против овог процеса.

Верујем и сигуран сам, да треба да изградимо односе са Русијом. Русија је на истом континенту где и ми. Ми смо сви у Евроазији.

Александар's picture
Александар 17:07 25.11.2016.

  • +47
Voting is closed.

На сву срећу па немамо море да се брукамо. Свка част браћо Грци, неки дупе ипак продају. Погледај пицоустог код столтенберга.

Јаворка's picture
Јаворка 18:37 25.11.2016.

  • +25
Voting is closed.

Ју...мислим Слободанке све је како ти рекнеш ал га мало жено сабиј. Очи ме испадоше....ти дужа и од тег Бертолазија.

Додај коментар