А Америку чека потпуно уништење, биће то по Божијем допуштењу

НА СВЕТОЈ ГОРИ ОВЕ ГОДИНЕ ИЗДАТА КЊИЖИЦА СА ПРОРОЧАНСТВОМ КОЈЕ ИЗАЗИВА КОНТРОВЕРЗЕ (крај)

Грчки манастир Ватопед

 • Турци планирају да освоје много великих грчких острва. Истовремено ће покренути бунт економских имиграната, својих ИСТОВЕРНИКА, дајући им оружје које је већ припремљено у неким местима у нашој земљи.
 • Турци ће схватити да је покушај да освоје грчка острва једнак трагедији, зато ће покушати да делују изненада, нападајући континентални део Грчке. Турци ће бродовима послати своју војску у места за искрцавање - од Кавале до Атине! Биће на два корака од циља, на шест миља од обале. Ту их чека Пропаст
 • Пошто виде да није могуће да освоје ни острва, Турци ће напасти Кипар. Тамо ће бити жестоке битке и велики губици и војске и цивилног становништва. Срећом, брза офанзива руских трупа примораће Турке да повуку СВЕ своје трупе да би одбранили своју земљу. Тада ће грчка армија Кипра ослободити окупиране територије. (Нажалост, биће етничких чистки)
 • Како ће Господ допустити да један народ – руски – негде напада, негде силом упада? Сви ратови у којима ће Руси учествовати биће изазвани провокацијама на које ће Руси одговарати. Тако ће бити и са Турцима. Да после не могу да се оправдају пред Господом говорећи: „Шта смо ми лоше учинили, зашто си нас уништио својим оруђем – руском војском?“

         ЗА КРАЈ ево понешто од старца. Данас сам га посетио да бих разјаснио неке ствари о којима су ме питала браћа.

         У наредним данима ПОЧЕЋЕ (вештачки изазвана) светска економска криза, чија последица ће бити рушење СИСТЕМА КРЕДИТИРАЊА.

         Пошто ће на Игнатијевом путу бита застоја (старац ми је рекао да ће војска бројати око 3 милиона људи), натовци ће послати део својих трупа преко Тесалије. Страшне невоље чекају житеље области којима они прођу. Биће уништена села у долинама, јер немају никакве природне заштите. Спасиће се само села у подножју планина Олимп и Кисамос.

         Војске које иду преко Тесалије и Игнатијевим путем спојиће се близу Солуна. Град ће опет бити ОСВОЈЕН.

         Свакаква зверства очекују житеље којих ће, срећом, тада мало остати у граду.

         Током кратког грчко-турског сукоба неће погинути НИЈЕДАН грчки војник, али ће бити рањених. Војници ће стално држати прст на окидачу, биће размене ватре из пушака и топова (нарочито на острвима), али све ће то бити неорганизовани напади. (Питао сам га о томе, јер нисам разумео какав је то рат у којем неће погинути ниједан Грк).

         Нас ће сачувати Божија заштита и просвећено Војно Руководство које већ припрема Повељу о одбрани Државе у складу са предстојећим догађајима. (Што се тиче ваздушних битака, не сећам се. Од овог момента пропуштаћу неке догађаје, о некима ћу само кратко рећи, а неке ћу из разумљивих разлога прећутати).

         Турци планирају да освоје много великих грчких острва. Истовремено ће покренути бунт економских имиграната, својих ИСТОВЕРНИКА, дајући им оружје које је већ припремљено у неким местима у нашој земљи. Задатак побуне биће диверзије (дизање мостова и путева у ваздух, подметање пожара).

         Нашим службама безбедности СВЕ је познато. (Најопасније штеточинство биће… Квар водовода и загађење воде…)

         Из информација које ће добијати, Турци ће схватити да је покушај да освоје грчка острва једнак трагедији, зато ће покушати да делују изненада, нападајући континентални део Грчке. Турци ће бродовима послати своју војску у места за искрцавање - од Кавале до Атине! Мислиће да смо сву своју војску упутили на одбрану острва, а обалу оставили незаштићену.

         Биће на два корака од циља, на шест миља од обале. Ту их чека Пропаст.

         Пошто виде да није могуће да освоје острва, Турци ће напасти Кипар. Тамо ће бити жестоке битке и велики губици и војске и цивилног становништва. Срећом, брза офанзива руских трупа примораће Турке да повуку СВЕ своје трупе да би одбранили своју земљу.

         Тада ће грчка армија Кипра ослободити окупиране територије. (Нажалост, биће етничких чистки).

          НЕКО ОД БРАЋЕ ПИТАО ЈЕ ШТА ЋЕ БИТИ СА АМЕРИКОМ?

         Нажалост, Америку чека потпуно уништење. Од 300 милиона становника колико их сада има, 90% ће погинути због разних узрока повезаних с ратом. (Наравно, ја се не сећам свих догађаја пошто је од тада прошло толико времена. Када сам посетио старца, записао сам његове речи на папиру и распитивао се код друге његове духовне деце).

         Све то биће по Божијем допуштењу. Кад сам питао старца: па како ће Господ допустити да један народ – руски – негде напада, негде силом упада, он ми је одговорио да ће сви ратови у којима ће Руси учествовати бити изазвани провокацијама на које ће Руси одговарати.

         Тако ће бити и са Турцима. Да после не могу да се оправдају пред Господом говорећи: „Шта смо ми лоше учинили, зашто си нас уништио својим оруђем – руском војском?“

         Господ ће им рећи: „Ви сте сами без икаквог разлога напали Грке. То вам је – казна“. Из овог одговора старца схватио сам да Турци из сопствене жеље треба да нападну Грчку да би завладао закон Божије праведности. (Зашто сте тако неповерљиви? Зашто не верујете ономе што су предсказали свети и пророци наше Цркве? Зар не видите да је одбројавање већ завршено? Ви, који не верујете и свраћате на форум само из радозналости, одговорите ми на једно питање. Верујете ли у васкрсење мртвих?  У славни Други Долазак Господа нашег? Сами себе упитајте)

         Ви игноришете оно што је рекао мој старац. Зар не чујете, зар вас не брине то што са свих страна долазе лоше вести? ПРОБУДИТЕ СЕ.

         Не мислите да су ово само алузије. Ја мислим да је дошао час да припремимо наше душе. Исповешћу и Причешћем.

         Један велики СВЕТАЦ нашег времена и ватрени ПАТРИОТА пред крај живота написао је три посланице и благословио да се предају тројици Главних Командира. Стварно, после петнаест година (у благослову је наведен тачан дан и месец) посланице су уручене примаоцима! Две у лето прошле године, а трећа у јесен.Ево како су примаоци схватили СВЕТЕ посланице: Грчки Владар, иако је у почетку мало сумњао, јер заиста није лако прочитати да ће се за неколико месеци све срушити, на крају је прихватио написано и понаша се мање -ише у складу са наводима у посланици.

         Пошто је прочитао посланицу Први човек Армије заплакао је. Сетио се речи које му је рекао светац пре много година. Он је одмах променио војни статут земље (Тајно и Неприметно) тако да може да се одупре опасности која долази. Изненађујуће је било то што је Први човек Армије захтевао моментални сусрет са Владаром да би га информисао, а овај му је показао посланицу и питао: „Ниси ли ти због овога дошао?“

         Трећа посланица била је послата владару највеће Православне Државе. Нажалост, према њој се нису понели толико озбиљно…

         Владара су донекле информисали о садржају посланице, а он лично, није је прочитао. Зато што владару те земље стално стижу десетине порука и све оне су плод прелести. Зато су и посланицу нашег свеца схватили као недостојну пажње. Ето, шта ће њему бити казна! ПОЧЕЛА је светска криза.

         Криза ће се час повећавати час смањивати. Непријатељи покушавају да код људи посеју очајање и панику. Колико ће наших грађана желети да послуша духовне савете духовника кад изгубе своја улагања и уштеђевине? Кад их буду отпуштали с посла? Када се камате на кредите повећају десетине пута за једну ноћ?

         После прве експлозије, након неког времена изгледаће да се криза налази под контролом. Тада ће бити нанет нови ударац, још суровији и немилосрднији. Људи ће извршавати самоубиства на радном месту и код куће. Пљачкаће и палити продавнице и банке. Економија ће доживети крах. Биће уведени невиђени порези. Чак ће се и за домаће животиње (КОКОШКЕ, МАЧКЕ, ПСЕ) плаћати ПОРЕЗ.

         Међутим, предстојећи рат преврнуће све.

         Старац је рекао да не треба да покушавамо да сачувамо новац, драгоцености, драго камење. Нека све то пропадне. Те ствари нас неће спасити. Не бојте, се, не страхујте када наступе ти догађаји, каже старац. Господ наш, Његова Пречиста Мајка и сви свети узели су се за руке и окружили Грчку.

         Сваки непријатељски чин против нас - претрпеће неуспех. Они који имају свог духовника нека се с њим саветују. Они који немају духовника, не верују у Господа - тих дана црквени јерарси Грчке издаваће спасоносне поучне посланице. Кад прође бура нека се свако снабде свиме што му је неопходно.

         Нека сваки члан породице има све што му је неопходно. Ви који имате благословену предност, сазнања о предстојећим несрећама, а такође и о препороду нашег народа (рекао је старац својој духовној деци) памтите свој свети дуг да помогнете сваком хришћанину који закуца на ваша врата. Ви ћете давати од СВОЈЕ СИРОТИЊЕ , а не од онога што вам претекне.

         Нека је ПРОКЛЕТ онај ко одбије да помогне хришћанину. Онај ко мисли само о сопственој деци, а туђу децу остави да умиру. (Описао је такве догађаје).

         Рука онога који куца на ваша врата биће не само рука гладног него и рука анђела који ће вас проверавати по заповести Господа. Нека буде проклет онај који затражи новац зато што ће склонити прогоњене и помоћи женама. Нека буде Благослов Божији на све који отворе своје домове. Чиниће вам се да су резерве хране потрошене, али оне се никад неће потрошити. Анђели Божији указиваће вам где ћете наћи храну.

         Увек имајте код себе свету воду. Довољно је да додате само једну кап у мутну воду и изговорите молитву и вода ће постати употребљива за пиће. КАД ДОЂЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЈЕДЕ СПАНАЋ…

         Једном је група војника чекала старца код ћелије. На крају су видели да старац иде према њима. Он је отворио жичана врата и поздравио их. Поседали су испод дрвета и почели разговор. Неки официр је рекао: „Оче, ја више не могу, поднећу оставку“… Старац се окренуо, погледао га и рекао: „Не, нећеш ти отићи. Ти ћеш командовати одбраном наше земље кад нас нападну Турци“… Сви су се зачуђено погледали.

         -  А кад ће се то десити, оче?

         -  Кад дође време да се једе спанаћ… одговорио је старац и променио тему.

         Од тада је прошло много година, старац Пајсије је преминуо, а онај официр остао је у армији и добио унапређење. То је садашњи начелник Генералног Штаба Националне Одбране г-н Грапсас… Постоје ли пророчанства? И ако постоје шта треба да се деси ако је већ дошло време да се једе спанаћ?...

         П.С. Ово ми је тек јуче испричао један монах – Светогорац, не журећи и уз осмех завршио причу следећом фразом: „Нека се то коначно деси зато што не може и даље да траје оно што се сад дешава“.

         Моћници овог света излазиће пред народ и претвараће се да брину, да жале обичне људе, сретаће се једни с другима и доносити мере за решење економских проблема. Али, они ће истовремено тајно чинити све што је могуће да доведу грађане и економију до потпуног расула. Да доведу људе до очајања и претворе их у животиње спремне на све ради парчета хлеба. Онај ко буде могао да нанесе више штете добиће већу награду. Њихове газде, слуге таме, убеђују их да је све већ под њиховом контролом и да их чека вечита власт.

         Ма какав Морални недостатак имао сваки од владара, газде им дају могућност да тај недостатак надокнаде на све могуће начине. А ако неко не пристане да их у свему слуша? Тога чека срамота и „скидање са крста“ (видећете за неколико дана). Али, на највишим нивоима власти таме влада ужас и пометња. Они виде, чују, осећају да су на Истоку почели да се спуштају, падају, лете пукови храбрих одевених у бело.

         Спасење човечанства је – у рукама Господа нашег.

         Пометња међу светским владарима, натераће их да чине очајничке покушаје. Неки од владара неће сарађивати са силама таме и неће за њих бити слепо оружје. У њиховим душама почеће делом да говори хришћанска вера, делом љубав према отаџбини и делом љубав према својим породицама. Они ће пружати отпор, на њих ће се окомити, убиће их (то ће бити приказано као самоубиство).

         Све ово што сам вам написао, браћо, чуо сам од мог старца прошлог викенда. Срео сам се с њим после много недеља. Моје сумње су биле оправдане.

         Старац се крије. Он избегава јавност.

         Припремите своје душе, рекао ми је. Предстојећа искушења захтевају велику веру и велика трпљења.

         Са нама је Господ наш Исус Христос.

         Превела

       Ксенија Трајковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Baja's picture
Baja (није потврђен) 23:36 30.12.2015.

 • +19
Voting is closed.

Uništenje potpuno Amerike na žalost će značiti i uništenje sveta,ne vidim kako to može da se desi a da ostali deo sveta uživa ...
Bolje da ovaj "prorok" moli Boga za mir u svetu,da Amerika prestane da nameće volju drugima milom i silom,da naš pravoslavni narod prživi teške probleme,da se sabere u pameti i na dobrobit naroda i država.
Da dominaciji velikih sila koje su ustvari generator ratova i sukoba dođe kraj i da se Amerika bavi sobom,svojim problemima i narodom a da prestane pljackanje naroda i država kroz dolar i sistem koji je lihvarski.

Аналитичар's picture
Аналитичар (није потврђен) 02:49 31.12.2015.

 • +16
Voting is closed.

Како су падале све предходне Империје? Путем банкротсва. На пример запандне империје су имале своје валуте као светску резерву. Португал, Холандија, Шпанија, Француска, Британија, сада УСА. Римска империја је исто тако пала (када су обезвредили валуту). И СССР је оборен тако што је оборена Рубља а сада се тај напад врши на Русију. У Вавилону и Месопотамији царства су периодично банкротирала. Да доминацији великих сила дође крај? Да престану да штампају новац, дају кредите и живе на туђ рачун? Када и где је то било? Тога није било ни у Комунизму. Кина покушава да се такмичи у штампању пара са ФЕД-ом и машта да преузме штафету од УСА. Да ли је Русија гадљива на камате од кредита? Није! Далеко је боље размотрити делове овог "пророчанства" о томе како "владари таме" (светски банкари) врбују политичаре и обмањују наиван, необразован, лењ, лаком и похлепан народ, а затим узети у руке Библију и добре књиге из економије.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 09:45 31.12.2015.

 • +20
Voting is closed.

Kazes "Bolje da ovaj "prorok" moli Boga za mir u svetu", pa eto stotine njih mole da se ti opravoslavis pa ne vredi. Da li ti mozes da shvatis da molitve proroka nisu magija vec zavise od slobodne volje coveka za koga se moli. Jos je rekao "nazalost" znaci ne raduje se propasti ali je ona neminovna jer su nacinili mnoga zla tolikim drzavama pa i tvojoj. Jako si neuk po ovim pitanjim a ne znas kulturno da pitas vec vredjas.

Baja's picture
Baja (није потврђен) 11:01 31.12.2015.

 • +10
Voting is closed.

Da si sa manje predrasuda pročitao komentar lako bi razumeo da žalim što bi mogao da propadne svet... Ne znam zašto bi se radovo bili čijoj propasti.
Kakve veze ovo"proročanstvo" ima sa Bogom,imate li vi uopšte pameti i razuma!
Znači svako ko se izlupeta a kaže da je pravoslavac po vama treba bez ustručavanja da se to prihvati kao istinito proročanstvo pa još od Boga dato kao.
I nemoj ti mene da učiš pravolavlju,gomile sektaša otpalih od pravoslavne crkve upravo su najostršćeniji u mržnji prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi , patrijarhu Irineju i svom narodu .

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 11:41 31.12.2015.

 • +17
Voting is closed.

kazes "Da si sa manje predrasuda pročitao komentar lako bi razumeo da žalim što bi mogao da propadne svet... ". Ti pod "svetom" upravio podrazumevas samo Ameriku izgleda a ne vidis ili ne zelis da priznas da upravo ta amerika unistava svet. I onda kazes da nema veze sa Bogom to sto ce navodno Bog da unisti Ameriku. U tvom razmisljanju nikakve logike nema, ni one covecije a kamo li Bozije pa stoga bilo kakav dijalo i razgovor nema nikakvog smisla.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 11:50 31.12.2015.

 • +15
Voting is closed.

Sto se tice vere u prorocansva, ama bas niko nije rakao da sve treba prihvatiti bez ispitaivanja, cam mislim da je u provom delu prethodnog clanka to jasno napomenuto tako da ni ta tvoja izjava ne stoji. Druga stvar pricas da tebe neko ne treba da uci pravoslavlju jer si ti ucen... moj prethodni komentar svedoci da u tvom razmisljanju logike nema ni covecije ni bozije. Onda da bi opravdao sebe potezes se za "gomile sektaša otpalih od pravoslavne crkve"... koji MRZE pravoslavnu crkvu i patrijarha Irineja... Su si ostao nedorecen ali izgleda da uglavnom mislis na one sto se bore protiv ekumenizma i koji su progonjeni bas od tog istog patrijarha Irineja. Trebao bi da znas da je crkva narod a ne patrijarh sam itd... ostalo ne bi da komentarisem jer tvoja prethodna logika nije toga dostojna. Uostalom to je tema koja nema am bas nikave veze sa ovim i usotalom ovaj clanak nije od Zilota vec sv. Pajsija Svetogorca koga imas i na slici u clanku. Ako nisi znao on je priznat za svetog od zvanicne grcke pravoslavne crkve i ceo pravoslavni svet ga postuje, naravno ceo osim potkupljenih i korumpiranih ekumenista.

Anonimous's picture
Anonimous (није потврђен) 12:24 31.12.2015.

 • +16
Voting is closed.

Jel si ti bese onaj "pravoslavac" sto negira prorostva, cuda, zalaze se za gazenje Svetih Kanona, negira ucenja Svetih Otaca, a zalaze se za sve novotarsko i ekumenisticko u tesko obololeloj SPC (koja ce i umreti ako takvi u njoj prevladaju, kao sto su umrli i katolici i mnoge druge PC koje nisu drzale do pomenutog)? Imam za tebe samo jedno pitanje da li su ti katolici i papa, i protestanti takodje gomila sektasa otpalih od Crkve ili su sektasi samo oni koji kritikuju one koji su otpali od pravoslavlja u SPC?

Baja's picture
Baja (није потврђен) 17:02 31.12.2015.

 • +12
Voting is closed.

Sekte STOP!
Bruka kao ste svi isti,mozga ispranog i mržnje puni .
Stop sektama.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 23:39 30.12.2015.

 • +18
Voting is closed.

nikola mali's picture
nikola mali (није потврђен) 23:51 30.12.2015.

 • +13
Voting is closed.

OD tarabica pa do drugs budale....sve neke vracare...bezi tamo. Citaj knjigu Ili nesto.

matoriks's picture
matoriks (није потврђен) 23:59 30.12.2015.

 • +14
Voting is closed.

мали мораш да порастеш....

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:04 31.12.2015.

 • +25
Voting is closed.

Jedna stvar ima smisla. Da je zapadu potrebna zemlja da radi ono sto je radila Nemacka u oba svetska rata, a to je pohod na istok tj unistenje Rusije i pravoslavlja. Turska je idealan kandidat. Velika, mnogoljudna, poslusna, ima dovoljno zaludjenika verskih i svakavih, megalomanska, da oboni imperiju. Uz pazljiv rad kako Britanci to znaju i vojsno finansijsku pomoc Amerike, idealan izbor. Praktino nema nikakvih prepreka osim Rusije i same. Jedino mesto gde mora da zapad igra dvostruku igru je da ne ugroze Izrael, odnosno da Turska i Izrael dele plen, tj ceo bliskoisticni a jos bolje srednje istocni prostor. Grcka i Balkna bi doli kao slag na torti.

Joca's picture
Joca (није потврђен) 12:30 31.12.2015.

 • +14
Voting is closed.

Gresis, Turska nema mogucnosti da ugrozi Rusiju jer je kao prvo manja po broju stanovnika, a drugo nema vojni potencijal da naudi Rusiji i pored toga sto je jedan od najvecih uvoznika oruzja. Ona mozd samo da raslabi Rusiju a jedini koji moze da porobi Rusiju su Kinezi. Nekada nisu imali tehnologiju ali im je zapad (hazari koji vladaju zapadom) i to omogucio preselivsi proizvodnju u Kinu.

persa's picture
persa (није потврђен) 00:18 31.12.2015.

 • +24
Voting is closed.

Amerika je jedna od drzava koja ce stradati.
Mnoge zemlje ce biti ukljucene u ratove,to ce biti vreme velikih stradanja.
Tada ce se vreme "ubrzati"jer da nije tako svi bi izginuli
a nas Gospod nebi imao razloga da ponovo dolazi da spasava svet.
Otac Tadej je kroz svoje prorocanstvo opisao stradanje ljudske zajednice
kao i Zemlje.
Ali pre svega ovog stardanja doci ce lazni Hrist koji ce vladati zemljom 7 godina
.............itd.

raikkonen's picture
raikkonen (није потврђен) 01:11 31.12.2015.

 • +18
Voting is closed.

problem danasnjice lezi u jednu stvar. covek ili preciznije vladari lutkari kreatori svih ovih zajebancija su dosli do vrhunca..sve videli sve okusili nemaju vise nikakav izazov..postalo im je dosadno. nauka im nemoze pomoci da pronadju nove avanture i sasvim novih uzivanja a dosadasnja su prevazidjena..postalo im je dosadno naznaju sta ce vise sa samih sebe..sve imaju svugde su bili sve isprobali i zene i muskarce i zivotinje i decu, svega se nagledali i radili i vise nema sta! i sad je agonija za njih jer im je dosadno a obicnom coveku agonija jer nije od svega onog sto su ovi imali radili videli okusili ni 0.1% doziveli..zele a su besmrtni a nauka im jos nemoze pomoci..jer jednostavno nije ovakav humanoid jos spreman da evoluira u nesto sto ce pmeriti granice horizonta ali ne za vrlo mali broj ljudi..kad se ta tehnoloska mladost prevazidje i covek postane daleko razumniji bice i novih svetova i predizvke..ovo je sad mrtva tocka i trajace..ili ce da se unisti sve ili ce nastati revolucija na svim poljima a da to nekontrolisu mali broj zlih ljudi..u svakom slucaju biti nesto mora..ili samounistenje ili procvat...sve je ovo od ovih koji vise nemaju celendz i dosadjuju se..majke im ja nabijem!

Аналитичар's picture
Аналитичар (није потврђен) 02:06 31.12.2015.

 • +16
Voting is closed.

1. Интензитет ратних дејстава у Грузији није био као у пророчанству. (види први део овог чланка на Фактима)
2. Генерал Граспас је био шеф Грчког генералштаба од 2007 до 2009 године. Турци тада нису напали Грчку!
(Пророчанство је дато 2007 а објавлјено 2008)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_National_Defence_General_Staff
http://en.wikipedia.org/wiki/Dimitrios_Grapsas

Надајмо се да ће Бог да нам опрости и друге ствари!

Аналитичар's picture
Аналитичар (није потврђен) 03:08 31.12.2015.

 • +19
Voting is closed.

"Верујете ли у васкрсење мртвих? У славни Други Долазак Господа нашег? Сами себе упитајте"

Да, али ко може да каже да зна шта ове ствари тачно значе? Ти? Ко си ти? Сам себе упитај. Да ти није можда Господ дао духовно (са)знање па да подучаваш друге? Да ниси можда на нивоу Богослова па да умеш да тумачиш Свето писмо?
Ко се иоле озбиљно бавио овим темама (теоријски и практично) зна да те ствари нису тако једноставне нити наивне.
На пример васкрсење мртвих се односи на оне које ми сматрамо физички живима а који су духовно/душевно мртви за вечни живот у Духу. Други Христов долазак је посебно озбиљна тема коју не могу да тумаче начитани теолози већ духовници који искуствено знају о чему се ради. Погледајте шта о томе на пример пише Свети Симеон Нови Богослов - литература доступна на српском.

Душан грешни's picture
Душан грешни (није потврђен) 06:41 31.12.2015.

 • +15
Voting is closed.

Баш тако.

Бисерка 's picture
Бисерка (није потврђен) 03:42 31.12.2015.

 • +13
Voting is closed.

Пише Свети Симеон Богослов ,хвала му али за џаба'треба то и разумети.Најлакше је а и пије више воде код наивних овакав памфлет,врачаре и тарабићи..Данас тих нарикача и апокалиптичара има на тоне.
Хвала Богу учење наше СПЦ није апокалиптично.Љубав,Нада и Вера живи у нашим Црквама и Манастирима и Православним срцима.
Секташи и којекакви Хришћани тумче и подучавају,нуде помоћ а ни сами јадни не знају каква их је куга напала од ђавоиманих организација као што су суботари,јехове илити самопрозвани истинити хришћани..
Данас је највеће интелектуално достигнуће ако се пљује и клевети СПЦ и њено свештенство.
Не занима ме,нисам ни читала текст.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 21:38 01.01.2016.

 • +5
Voting is closed.

Ovo uopšte nije proročanstvo, nego sasvim solidna geopolitička analiza.

nikola mali 's picture
nikola mali (није потврђен) 06:18 31.12.2015.

 • +16
Voting is closed.

Baba Vanga pa tarabici pa ko zna ko jos pa konj i magarac i sve prorocnici ..a da ne spominjem Nostradamusa i Leonarda Di Kapronija ...ma hajde molim te.

Душан грешни's picture
Душан грешни (није потврђен) 06:39 31.12.2015.

 • +15
Voting is closed.

"Књижица за коју се не зна ко је аутор"? Мало сам скептичан имајући у виду чињеницу да се
духовници, а Бога ми и пророци, никада нису крили када су казивали пророчанства?

Пошаљите нам извор ове информације.

Grigorije silni's picture
Grigorije silni (није потврђен) 06:42 31.12.2015.

 • +14
Voting is closed.

A zSto se sve vrti oko Grcke? Sumnjam da su Boziji miljenici da bi Bog kaznio nekoga tako strasno kaznio i jos k tomu nekoga poslao da gine za njih a oni da sjede i igraju saha. Daleko smo mi svi od pravednika da bi bog neciju naciju Bog unistio a pogotovo ne zbog Grka,ne vjerujem ovakva predvidjanja;neka mi Bog oprosti.

vojna's picture
vojna (није потврђен) 08:05 31.12.2015.

 • +9
Voting is closed.

Kako je bilo u vreme Noja, tako che da bude i u kraj vremena, i slavni dolazak Gospoda Isusa Hrista.
Noje je propovedao 120 godina za potop, tako i sad treba da se propoveda 120 godina za ognjeni potop.
Ko primi pechat anti-hrista i pokloni se zveri, ide u pakao. A pechat je za kupvenje i prodavanje....13 glava apokalipse
Dali postoje i za na Apostolska Pravila, ko moze da bude sveshtenik a ko treba da se raschini....
Dali za nas ne postoi milostinja ,
Otec Tadej, kaze da che ostati u srpskoj crkvi samo 4 vladike, koi che hodati po Isusa, drugi ichi che za papom jeretichko-rimskim
a u rusiju biche samo 2 vladika ispravnih u vistini
kakvo che da bude to vreme.... ko zna....
Sveti Antonije veliki kaze da, smo svi greshni, a razlika je u tome shta mi smo greshni u Isusa hrista a drugi bez njega,
a Isus kaze, ko pozove moje ime Isus hristos , Sin Bozhji, spasi me, biche spasen....
shta je vera, kad se grizhish za udovice i sirake... ko ima milostinju kao ova zena , dve lepte.... ko ima veru u nashe vreme?
Sveti Andrej kaze, Bog je pravda a ne sila, pa sad neko se moli Bog da ga spase od tirana. Pa zashto Bog da ne unishti tirane i svet lukav i preljubotvorni....
a Patrijarh Pavle kaze, ako ima za kog da doghe Isus, dochiche, a ako nema za koga da doghe, nema da doghe Isus....
a chovek je zver, lukav, demon, nishta..... zashto nije angheo Bozji ?

persa's picture
persa (није потврђен) 09:25 31.12.2015.

 • +12
Voting is closed.

[email protected]
Da ,Gospod je prorekao da ce tjeskoba biti kao u Noino vreme.
Medutim ne radi se vise o 120 godina koliko su ljudi tog vremena
imali na raspolaganju da se Bogu vrate i pokaju.Kao sto je poznato
jedini koji je bio Bogu veran je Noa sa svojom familijom.Dakle samo osam osoba.
Finalni zavrsetak odnosa Boga sa covecanstvom ce biti,kako rekoste
"ko je samnom nije protiv mene" tj ko primi pecat Boziji je spasen a sve ostalo
je za unistenje.Gospod nas je upozorio 1."U,Boga verujte i u mene verujte",
2. Ispostujte (nosite) sve moje zapovesti koje sam vam dao, 3. "Ja sam Sin jedinog zivoga Boga" koji je"Ubijen na Krstu zarad spasenja covecanstva" i da sam posle tri dana u slavi Bozijoj "vaskrsnuo i vratio se Ocu na nebesima".
Ko ne veruje u ove zapovesti nije Hriscanin i nek ne racuna na spasenje..Bez obzira ko je on,Pravoslavac,Zidov Musliman Katolik.
"Meni nije bitno sta si ti uradio za mene juce,vec danas sad" rece Gospod.
Dakle sa Gospodom se mora ziveti svakog delica svog zivota a ne samo kad smo u teskobi.
Vrata Bozije milostisu su jos uvek otvorena ali vreme istice.
Slava Sinu i Svetom Duhu.
Amin.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 12:41 01.01.2016.

 • +7
Voting is closed.

Секташице персо и војна ви сте апокалиптичне..тако прљаве објашњавате свете речи ..Православна Ц је Божија кућа нема спасења изван Цркве,ПЦ '''''само ви дозивајте ,није забрањено,,,без исповести и причешћа нема спасења ...

persa's picture
persa (није потврђен) 13:20 01.01.2016.

 • +10
Voting is closed.

[email protected]
To je tvoja vera i tvoje misljenje.
Nemam nista protiv.
Istina je bitna a ona je na mojoj strani.
Ko cita SP zna sta Gospod prorokuje ,ko to ne radi luta u neznanju.
Nije Persa nista izmislila.
Nabavi S.Pismo pa u Otkrivenju 12 -13 poglavlje tamo sve objasnjava.
Ko ne cita i ne postuje Boziju Rec je sektas,bar to je jasno.
Biserka veliki ti pozdrav od tvoje Perse.
Ocigledno ti si moja vecita senka.

Бисерка's picture
Бисерка (није потврђен) 20:53 01.01.2016.

 • +10
Voting is closed.

Па сигурно да перса измишља..то је њена итерпретација С Писма ...сама га тумачи ,како јој паше а онда шири своје незнање ..хули и клевета ...Тако чине сви секташи,пропагирају своје незнање .Отпали од Христове Цркве , секташи бране своје отпадништво,покварено варајуци друге да им се придруже..
Нема спасења без цркве.то и они знају али када се демони уселе у њих они немају снаге да се одбране.

Нико се не може спасити ван Цркве

Свети Јован Златоусти, Теофан Затворник, Игњатије Брјанчанинов

Спасење, извршено Спаситељем, припада само Цркви. И нико не може ван Цркве и вере бити, ни у општењу са Христом, ни спасити се. Знајући то, ми схватамо, да се спасење целог света савршава не због дела закона, већ у Христу и безбожним јересима не остављамо никакве основе за наду... јер они немају ни најмањег општења са Христом, већ се сујетно прикривају Спаситељевим Именом на штету и обману оних, који више обраћају пажњу на спољашњост и на назив, него на истину.

И тако, нека нико не одваја од Христа оно, што је било од древних времена, и нека нико не мисли, да се неко из оних, који су живели раније, могао спасити без Христа. А они, који у наше време преиначују и изопачују истину, који приписује само сујетно и лажно подобије Цркви, туђе Христу и Истини � њих већ нико и не назива хришћанима и не подржава општење са њима; то је чак и немогуће, јер се из свештеног дома не износи жртва и не предлаже се за општење са онима који се налазе ван њега.
(42, 97)

Свети Јован Златоуст
�Ја сам врата; ко уђе кроза Ме спашће се, и ући ће и изићи ће, и пашу ће наћи.� (Јован 10:9). То је исто, што Господ говори и на другом месту: �Нико неће доћи Оцу осим кроза Мене� (Јован 14:6). И још ближе је потврдио Он то исто, када је рекао: �Без Мене не можете чинити ништа� (Јован 15:5).

То и хришћанин, који је сав у Христу и који ништа од себе нема вредно, све то од Христа има. Оправдање његове је Христово и тело његово је такође � Христово. Спасени се спасава зато што је обучен у Христа. Само у том положају, он има приступ к Оцу.

Ми смо отпали од Бога и због тога под гневом. Само када Правда Божија одступи и милост Његова се приближи к нама и нас, који се приближавамо, прими, када се ми приближавамо у Христу и Христу. Христов печат се оставља на свој природи хришћанина, и онај који је оси, пролази у сред сенке смрти и не боји се зла.

Да би били такви, имамо Тајинства � Крштење и Причешће, који посредују за грешне после Крштења покајањем. Али то је од Лица Господњег; са наше стране, дужни смо да се образујемо у духу, који садејствује примању расположења: вера, која исповеда: �ја сам погинуо и спасавам се само Господом Исусом Христом.�, љубав, која ревнује да све посвети Господу Спаситељу, нада, која ништа не очекује од себе, уверена да неће бити остављена од Господа, већ ће од Њега имати сваку помоћ, и унутрашњу и спољашњу, цео живот, док не буде узет, где је Он Сам.
(107, 67-68)
Свети Теофан Затворник
У недрима старозаветне Цркве је био само праобраз спасења � у недрима Новозаветне обилно и преизобилно се предаје само спасење.
(111, 219)
Ко прима хришћанство са свом искреношћу срца у недрима Православне Цркве, у којој се једино чува истинско Хришћанство, тај се спасава.
(111,143)
Ко жели да се спаси, тај мора припадати јединој Светој Православној Цркви, бити Њен верни син, и у свему се покорава Њеним одлукама.
(111, 360)
Без послушања Цркви нема смирења, без смирења нема спасења.
(111, 367-368)
Крајеугаони камен, на којем је подигнуто духовно живо здање, Царство Божије, Новозаветна Црква, народ Божији... нови Израиљ � тај крајеугаони камен јесте Господ наш Исус Христос.
(111, 220)
Ми имамо свесилног Заштитника � Господ наш Исус Христос! Имамо свемогуће очишћење од грехова � Господа нашег Исуса Христа! Уништивши грехе посредством исповести, кроз таквог Заштитника и кроз такво очишћење, ми непогрешиво добијамо радосни залог нашег спасења.
(111, 370)
Онај, који не прибегава животу по заповестима Божијим, не лечи себе постојано покајањем, не подржава усвојење Христу, Причешћем Телу и Крвљу Његовом, не може а да се не лиши усвојења Христу, не може, а да се не лиши спасења.
(111, 330)
Свети Игњатије Брјанчанинов

persa's picture
persa (није потврђен) 21:15 01.01.2016.

 • +6
Voting is closed.

[email protected]
Kod tebe su sve neki svetci bolji i vazniji od Gospoda Isusa Hrista.
Takva je velicina tvoje vere.Tumacis i drzis ce Vatikanske doktrine.
Sto je Hrist rekao,moze se prepricavati i odrzati u "zivotu" medu vernicima
ali i ne kopije koje pripisuju sebi izgovorene reci Suverena.
Vrlo primitivno i izaostalo.Uvazavam je a ne odobrim tvoje lupetanje
bez presedana. Nisam niciji sudija.Svi tvoji sveci su osudeni na unistenje ukoliko se ne pridrzavaju
Hristovih zapovesti.
Prestani da obmanjujes prisutne jer ti to moze da se razbije o glavu.
Ajde i ne luduj vise mnogo si bre izaostala sa svojim glupostima.
Pocmi da upoznas istinu i ona cete spasiti.
PS Apostol Pavle je rekao svojim sledbenicima"MOLITE SE ZA MENE,GRESNOG" iako je bio SVETI.
Pred Gospodom smo mi samo put po kojem On hoda.
Ti i tvoji svetci su isti kao i ti,ukoliko Hrista ne postujete.

Бисерка's picture
Бисерка (није потврђен) 07:30 02.01.2016.

 • +4
Voting is closed.

Краво секташка,ти си дефинитивно нека луда секта .Свеци су поштовали Исуса Христа и зато су Свети.Ти си непријатељ Срба и непријатељ Православља.
Верници немају право да препричавају и наклапају као секташи шта је Господ рекао,поручио..
Мора бити како је наизуст написано..Ми Православни имамо Литургије,Сабрања,Наше Свестенство које нас води и управља стазама Госодњим..
Пост,исповест,причешће,Црква наша Православна без које нема спасења...
Сви Светитељи су поред Исуса Христа,Ѓосода седе са његове десне и леве стране,па поред Сина је и Мајка Богородица,,Мајка поред Сина 'Бога свога...
Сви Свети,наши најмилији нас заступају пред Госодом..
Секташке краве не иду код Господа па нећеш ни ти.

Vlado's picture
Vlado (није потврђен) 10:37 31.12.2015.

 • +15
Voting is closed.

Po navodnim procanstvima Srbija bi trebala biti na dva kontinenta i slicno, a da niko ne treba prstom da mrdne. Bolje da pocnemo raditi nesto konkretno, vreme nam istice.

Горан К.'s picture
Горан К. (није потврђен) 15:09 31.12.2015.

 • +11
Voting is closed.

попови (и хоџе) воле да убијају на стотине милиона. душебрижни људи.

vojna's picture
vojna (није потврђен) 15:55 31.12.2015.

 • +10
Voting is closed.

serbiancafe_com's picture
serbiancafe_com (није потврђен) 13:41 06.01.2016.

 • +0
Voting is closed.

Koja je ovo bolest i koji se bolesnici skupljaju oko ovog smeća - horror, horror, horror, ...

Shrink's picture
Shrink (није потврђен) 01:30 11.01.2016.

 • +0
Voting is closed.

Ovdje je pod hitno potrban konzilijum od nekoliko stotina psihijatara.

Додај коментар