Деир-ез-Зор опет на улицама: слави трећу победу – пробој обруча са југа

ТЕРОРИСТИ ДРЖЕ МАЊЕ ОД ТРЕЋИНЕ ГРАДА – ВЛАДИНЕ СНАГЕ ЧИСТЕ ОКОЛИНУ И ЗАЛАЗЕ ИМ ИЗА ЛЕЂА

          ЖИТЕЉИ великог сиријског града на Еуфрату - Деир-ез-Зора – поново су, по трежћи пут, изашли на улице да прославе нову победу.

          Изашли су са државним заставама и портретима шефа државе Башара Асада, а свеопштим ликовањем су дочекали борце свог петог копруса који су пробили утврђене линије Исламске државе надирући са југа.

          Јединице сиријске армије су ушле у Деир-ез-Зор прво са запада. Било је то 5. септембра. Јуче је деблокиран војни аеродром који је од града удаљен само два километра.

          Терористи држе под контролом мање од трећине Деир-ез-Зора. Међутим, то неће дуго трајати.

          Владине снаге које `чисте`његову околину – већ им залазе иза леђа.    

          Сиријски генерал Мухамад Хадур оценио је: „Запамтите, Деир-ез-Зор ће бити гробље Исламске државе”.

          Хадур је главни сиријски генерал на истоку земље. Преживео је седам атентата. ИД је му је била чак подметнула куварицу која је покушала да га отрује.

          Хадур је успео да убеди бедуинска племена на истоку Сирије, међу којима је највеће Шајтат, да пређу на страну владе у Дамаску. Они су то потом скупо платили јер је Исламска држава нека њихова насеља истребила безмало до „последњег ува”.

          Зато се прича да су Шајтати неке терористе заробљене око Деир-ез-Зора „живе скували”. А да су главе неких других постављали на хаубе својих аутомобила и провезли их кроз ослобођене делове Деир-ез-Зора

          Други херој „сиријског Стаљинграда” је генерал Исам Захредин, који је Друз, а њих сиријски сунити сматрају секташима. Међутим, он је херој одбране Деир-ез-Зора.

          То сви признају.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари