Кучан Додику: Ви у Републици Српској свој проблем сте решили - она је чињеница, то се не може изменити

РАЗГОВАРАО И СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ЉУБЉАНЕ ЗОРАНОМ ЈАНКОВИЋЕМ

* Српски члан Председништва БиХ првом председнику Словеније Милану Кчану рекао: „БиХ је комплексна земља, али је опредељена за европски пут. Битно је да нема насиља и да је сачуван мир

___________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је синоћ у Љубљани, током састанка са првим председником Словеније Миланом Кучаном, да је БиХ комплексна земља, али да је опредељена за европски пут.

       "Битно је да нема насиља и да је сачуван мир. Нама у Републици Српској на првом месту је очување мира, борба за унапређење економских прилика и бољи живот грађана. Очекује се да ће ускоро бити формирана власт на нивоу БиХ у складу са изборним резултатима да би се могли у потпуности посветити унапређењу економије", рекао је Додик приликом разговора са Кучаном.

       Он је нагласио да је Република Српска стабилна у сваком смислу и опредељена за пут ка ЕУ и добијање статус кандидата, али и да остаје војно неутрална.

       Кучан је нагласио да је БиХ нефункционална земља и ако хоће у ЕУ треба је прво оспособити.

       "Ви у Републици Српској сте свој проблем решили. Република Српска је чињеница и то се не може изменити", истакао је Кучан.

       Он је оценио да ће непринципијелност коштати ЕУ и нагласио да данас свако мора да води рачуна о себи.

       Наводећи да поштује опредељеност Републике Српске за војну неутралност, Кучан је рекао да се НАТО понаша као светски жандарм.

     

       Додик је потом разговарао и са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем о актуелној ситуацији у региону и јачању сарадње локалних заједница у Републици Српској и Љубљане.

       Додик је нагласио да би за Бањалуку, као и за све градове и општине у Републици Српској било значајно да размене искуства са градским властима Љубљане и примене сличне пројекте који су омогућили развој главног града Словеније, као и да успоставе чвршћу сарадњу.

       Српски члан Председништва БиХ, који је дугогодишњи пријатељ са градоначелником Љубљане, позвао је Јанковића да ускоро посети Бањалуку, што је он са задовољством прихватио.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари