Додику у Скопљу уручена Светосавска повеља – највеће признање српског народа у С. Македонији

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ РАЗГОВАРАО СА ЂОРЂЕМ ИВАНОВОМ

         СРПСКОМ члану Председништва БиХ Милораду Додику у Скопљу је на Светосавској академији уручено највеће признање српског народа у Северној Македонији - Светосавска повеља.

        Одлуку о додели овог великог признања једногласно је донио Организациони одбор за обиљежавање националног празника Срба у Северној Македонији "Светосавска недеља 2020", на предлог Српске заједнице у тој земљи.

        Светосавска повеља додељена је Додику за изузетан допринос афирмисању српског националног питања у целом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији.

        Лидеру Срба у Републици Српској ово високо признање додељено је и за залагање за успостављања јединства унутар српског народа у целини и успостављање добре сарадње и разумевања између Српске и Сјеверне Македоније.

        Додик је у Скопљу разговарао са бившим предсједником Северне Македоније Ђорђем Ивановом о актуелним дешавањима у региону.

        Српски члан Председништва БиХ упознао је Иванова са политичком и економском ситуацијом у Републици Српској и БиХ.

        Додик је нагласио да Српска и БиХ његују пријатељске односе са Северном Македонијом, додавши да је сарадња добра и да је треба и даље развијати.

        Иванов је честитао Додику на Светосавској повељи.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари