Додику „Светосавска повеља“ српског народа у Северној Македонији

СРПСКОМ ЧЛАНУ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ БИЋЕ УРУЧЕНА 27. ЈАНУАРА У СКОПЉУ

* Повеља је Милораду додељена за изузетан допринос у афирмисању српског националног питања у целом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији

_____________________________________________________________

        НАЈВЕЋЕ признање српског народа у Сјеверној Македонији - Светосавска повеља - биће уручено српском члану Председништва БиХ Милораду Додику у понедељак, 27. јануара, у Скопљу.

        Организациони одбор за обележавање националног празника Срба у Сјеверној Македонији "Светосавска недеља 2020", на предлог Српске заједнице у Северној Македонији, једногласно је донео одлуку да Светосавска повеља ове године буде додељена лидеру српског народа у Републици Српској, српском члану Председништва БиХ Милораду Додику.

        Светосавска повеља додељује се Додику за изузетан допринос у афирмисању српског националног питања у целом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији.

        Додику се ово високо признање додељује и за залагање за успостављање јединства унутар српског народа у целини и успостављање добре сарадње и разумевања између Републике Српске и Републике Северне Македоније.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари