Додик: Прво су Србе наводили да се сами сатанизују, сада би да нам забране и да мислимо

ОХР И МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА УВЕК СУ БИЛИ АНТИСРПСКИ МИТИВИСАНИ И НА СТРАНИ БОШЊАКА“

* Коментаришући став ОХР-а да високи представник у БиХ неће присуствовати комеморацијама српским жртвама "док се не престане негирати геноцид у Сребреници и говорити против БиХ", Милорад Додик истакао да то није ништа ново - од Бењамина Калаја до Валентина Инцка који припадају истој држави и истој идеологији

* „Има много примера који не говоре у прилог тврдњи о геноциду. Ми тражимо заједничку међународну комисију чије седиште не мора да буде у Бањалуци, па чак ни у БиХ. Нека буде у Бриселу. Нека направе причу о страдању која ће бити објективна, а не да то чине политички судови

* Високог представника Валентина Инцка упитао како га није срамота да прича да је Срба овде мало, а његови преци су на овим просторима у два наврата убили 40 одсто Срба који су у то време живели: „И он говори како нас је мало? То говори какви су то карактери. Ево нас у гробницама Шушњару, Јасеновцу, Пребиловцима...

* Храм Светих апостола Петра и Павла у селу Борци код Коњица обновљен је у славу Светих апостола Петра и Павла и у помен српским дечацима Петру и Павлу Голубовићу, који су, заједно са родитељима, убијени 1992. године у Коњицу, што је пример и доказ страдања на бази идеологије мржње, која је била званична бошњачка политика тог времена.Зар је страдање неких Бошњака другачије од страдања ове двојице дечака? Када бих имао снагу, оживeо бих сву невино страдалу децу, без обзира да ли су Срби, Хрвати или Бошњаци

______________________________________________________________________

         СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да су ОХР и међународна заједница у БиХ увек били "антисрпски мотивисани, једнострани и у функцији подршке једној причи и страни, прије свега бошњачко-муслиманској".

         Коментаришући став ОХР-а да високи представник у БиХ неће присуствовати комеморацијама српским жртвама "док се не престане негирати геноцид у Сребреници и говорити против БиХ", Додик је истакао да такав став ОХР-а није ништа ново од Бењамина Калаја до Валентина Инцка који припадају истој држави и истој идеологији.

         "Увек се очекивало од Срба да сами себе сатанизују, кажњавају и, ако је могуће, окривљују и истерају са ових простора", рекао је Додик новинарима у коњичком селу Борци где је данас освештан новообновљени храм Светих апостола Петра и Павла.

         Он је додао да се није успела доказати прича о геноциду, због чега се сада покушава забранити људима да мисле, иако је, како је навео, тај Запад пун приче о слободи мишљења.

         "Има много примера који не говоре у прилог тврдњи о геноциду. Ми тражимо заједничку међународну комисију чије седиште не мора да буде у Бањалуци, па чак ни у БиХ. Нека буде у Бриселу. Нека направе причу о страдању која ће бити објективна, а не да то чине политички судови", предложио је Додик.

         Он је поновио да су високи представник у БиХ и други представници међународне заједнице једнострани и антисрпски мотивисани.

         "То се види на причи како треба деградирати Републику Српску, смањити права српског и хрватског народа и ојачати централну улогу. То се неће десити, то је прошло време и од тога нема више ништа", нагласио је Додик.

         Он је упитао како Инцка није срамота да прича како је Срба мало овде, а његови преци су на овим просторима у два наврата убили 40 одсто Срба који су у то време живели.

         "И он говори како нас је мало? То говори какви су то карактери. Ево нас у гробницама Шушњару, Јасеновцу, Пребиловцима...", истакао је српски члан Председништва.

         Храм Светих апостола Петра и Павла обновљен је у славу Светих апостола Петра и Павла и у помен српским дечацима Петру и Павлу Голубовићу, који су, заједно са родитељима, убијени 1992. године у Коњицу, а према речима Додика страдање ових дечака егзактан је пример и доказ страдања на бази идеологије мржње, која је била званична бошњачка политика тог времена.

         "Зар је страдање неких Бошњака другачије од страдања ове двојице дечака? Када бих имао снагу, оживEо бих сву невино страдалу децу, без обзира да ли су Срби, Хрвати или Бошњаци", истакао је Додик.

         Додик је оценио да је у Федерацији БиХ катастрофалан однос према српским повратницима.

         "Тако није у Републици Српској. Нека нађу пример да бошњачки повратници немају струје и воде", рекао је Додик.

         Према његовим речима, најстрадалнији дEо популације у БиХ у протеклом рату и након њега су Срби на простору данашње Федерације БиХ, од Сарајева па надаље.

         Додик је навео пример Бихаћа, који је 1960-их година имао 55 одсто Срба, а данас их има 30-ак, те Дрвара у коме је око 5.000 Срба потпуно запостављено од федералних власти и где би дошло до поновног исељавања да није било помоћи Републике Српске.

         "Република Српска поштује сваког Бошњака, Хрвата и остале који живе на њеној територији и много смо села обновили", напоменуо је Додик.

         Коментаришући актуелну политичку ситуацију у БиХ, Додик је оценио да у овој земљи ништа не функционише.

         "Парламент не функционише, нема Савета министара, па зашто би онда било буџета", упитао је председавајући Председништва БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари