Додик Звиздићу: Неће бити жичане ограде на граници са Србијом

ЗА БЕЗБЕДНОСТ РС ПОВОДОМ МИГРАНАТА ПОБРИНУЋЕ СЕ И РЕЗЕРВНИ САСТАВ ПОЛИЦИЈЕ“

* Милорад ДОДИК се изјаснио и против слања Оружаних снага БиХ на додатно обезбеђивање границе због миграната

__________________________________________________________________________

           OД ИДЕЈЕ Дениса Звиздића да се, због миграната, постави жичана ограда на граници са Србијом нема ништа, изјавио је српски члан и председавајући Председништва БиХ, Милорад Додик.

           Чим је чуо шта је Звиздић изјавио због процена да стиже досад највећи мигрантски талас, Додик је поручио и да је против слања Оружаних снага БиХ на додатно обезбеђивање границе, што је и затражено.

           Када је реч о Републици Српској, за безбедност ће се, каже Додик, побринути резервни састав полиције који ће убрзо добити МУП Републике Српске.

           "На делове где је РС одговорна, на диспозицијама које то предвиђају закон и пропис, ми ћемо контролисати ситуацију, ми нисмо опредељени да у РС правимо кампове ни било шта друго, разумемо да су ти мигранти у транзиту и да иду на најближе дестинације, у овом случају Бихаћ, да могу да пређу у ЕУ", каже Додик.

           Уколико Грчка отвори границе и пусти на десетине хиљада миграната, БиХ ће тек да буде у проблему. Процене говоре да ако само трећина оних који су тренутно у Грчкој крене према ЕУ преко БиХ, овде може да се очекује око 25 хиљада миграната.

           (АТВ)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари