Додик: Звиздићево залагање у САД за улазак БиХ у НАТО – то је само његов став и жеља

НАСТУПИ ПОПУТ ЗВИЗДИЋЕВОГ У ВАШИНГТОНУ УРУШАВАЈУ ИНТЕГРИТЕТ БиХ У СВЕТУ

* „Да ли и Шаровић, Мектић и Црнадак мисле да је неусвајање годишњег националног програма за чланство у НАТО највећи проблем или то што СДА не прихвата изборне резултате?“

___________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Денис Звиздић, иако је незаконито на челу више институција у БиХ, није задужен за креирање спољне политике БиХ, па се његов излет у САД и наступ који је тамо имао могу третирати као лични чин.

        "Ако није његов лични чин, онда би српски кадар у Савету министара /у техничком мандату/ могао да одговори - чије ставове Звиздић заступа у САД? Да ли Мирко Шаровић, Драган Мектић и Игор Црнадак мисле, као Звиздић, да је неусвајање годишњег националног програма за чланство у НАТО највећи проблем или то што СДА не прихвата изборне резултате?", упитао је Додик.

        Он је истакао да је Звиздићево инсистирање на НАТО интеграцијама супротно вољи народа у БиХ и може се сматрати само његовом жељом.

        "Иступи, попут овог Звиздићевог урушавају мрвице интегритета које БиХ има код других држава", нагласио је Додик.

        Звиздић, који је истовремено председавајући Савета министара у техничком мандату и председавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, позвао је на састанку са специјалним изаслаником за западни Балкан у Стејт сепартменту Метјуом Палмером, на појачано присуство америчких званичника у БиХ, те се заложио за интеграције БиХ у НАТО.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари