Додик због монтенегринског удара на Србе и СПЦ блокирао Ђукановићеву посету БиХ

„ШАРОВИЋ НЕДАВНО РЕКАО ДА МУ СКУПШТИНА РС НИШТА НЕ ЗНАЧИ, А САД ЈЕ НАПРАСНО ВОЛИ“

* Поводом инсистирања Мирка Шаровића на сједници Скупштине РС о односу БиХ према НАТО рекао: „Ми се не можемо повући из МАП-а, али не постојионо што је потребно за активирање чланства у НАТО, а то је Годишњи национални програм (АНП). План реформи то није. Шта да објашњавам Мирку Шаровићу? Немам ништа против да се закаже сједница НС РС. Ово је само још један покушај Шаровића да добије нови мандат у Сарајеву како би наставио издају Републике Српске

___________________________________________________________________

        НИСАМ се сложио са доласком председника Црне Горе Мила Ђукановића у посету Босни и Херцеговини, рекао је српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик.

        Друга два члана - председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић и муслимански члан Шефик Џаферовић – била су, наравно, за посету.

        Додик је казао да се нису дотицали "проблематичних тема“, али је нагласио да је био против Ђукановићеве службене посете Сарајеву због „тренутнуеситуације у Црној Гори“.

        Додик – очито намерно – није био потпуно директан, али ово значи да је `дигао рампу` због удара монтенегринског режима на Србе и Српску православну цркву.

        Додик је, иначе, одреаговао на инсистирање председника СДС Мирка Шаровића на хитној седници Народне скупштине Републике Српске.

        Шаровић је, чак, тврдио да је Додик признао да је БиХ у МАП-у што је "издаја Републике Српске".

        Српски члан Председништва је одговорио да нема ништа против сазивања седнице.

        „Ми се не можемо повући из МАП-а, али не постоји оно што је потребно за активирање чланства у НАТО, а то је Годишњи национални програм (АНП). План реформи није то. Шта да објашњавам Мирку Шаровићу? Немам ништа против да се закаже седница НС РС. Ово је само још један покушај Шаровића да добије нови мандат у Сарајеву како би наставио издају Републике Српске", закључио је српски члан Председништва Босне и Херцеговине.

        "Ко му брани, ако има довољан број гласова и руку, нека одмах закаже седницу. Драго ми је што показује толики интерес за Народну скупштину јер је управо Шаровић пре извесног времена у Народној скупштини рекао да му она ништа не значи, а сад је напрасно почео да је воли", рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

        Додик је навео да је данас у Сарајеву имао неколико разговора са делегацијом УСАИД и амбасадором САД у БиХ /Ериком Нелсоном/, додајући да је и са њима било разговора о тој теми.

        Додик је рекао да он није у могућности да обезбеди да остали чланови Председништва гласају да се БиХ повуче из МАП-а.

        "Оно што је битно јесте да МАП нема оно што је основа за његово активирање, а то је акциони национални годишњи план, јер план реформи није то", поновио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари