Додик: Зар они мисле да ћу за њихов новац признати њиховог Шмита? Ето, нећу! И шта сад?

ПРЕДСЕДНИК РС ПОВОДОМ ОБЈАВЉИВАЊА СТЕНОГРАМА СВОГ РАЗГОВОРА СА М. ЗАРАЦИНОМ

* Зар они мисле да ће кредитима купити нашу слободу и укинути Српску? Неће! А Бербок, због које сви причају о кризи у Немачкој, нека клевеће Милорада Додика у Вашингтону...

___________________________________________________________

         УОБИЧАЈЕНА је пракса да ја српским кадровима доставим стенограме и не знам на који је то начин дошло у федералне медије, али имајући у виду да је било неких извода које су они изнели, одлучио сам јутрос да пустим целокупан стенограм са састанка са специјалним изаслаником Владе СР Немачке за Западни Балкан Мануелом Зарацином који није мали - да људи имају прилику да то прочитају, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

         - Они покушавају да направе представу око обустављања средстава. У стенограму се види да сам ја пет пута тражио да они то заврше. Али, то није једини новац, ми имамо аранжмане, разговарао сам и са премијером Мађарске Виктором Орбаном који је рекао да је спреман да те пројекте реализујемо. Ми имамо наше пријатеље - рекао је Додик.

         Додик је навео да се Зарацин позивао на њихов Устав, а да му је он рекао да "Устав БиХ говори о суверености ове земље коју они нешто заговарају".

          - Али за сваку суверену земљу је забрањено мешање у унутрашње ствари, поготово ако је она чланица Уједињених нација. БиХ је чланица УН-а. Како то да се Немачка меша у унутрашње ствари? А шта ви то мислите, да ћете вашим кредитима купити нашу слободу и укинути Републику Српску? Нећете. Шта мислите - да ја треба да прихватам ваш новац и да прихватим Шмита? Ето, нећу. И шта сад? А онда оде Бербокова, због које сви причају о кризи у Немачкој, да је привреда пала захваљујући њеној политици, а она клевеће Милорада Додика у Вашингтону - истакао је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари