Додик: Жалим што независност Српске нисам прогласио док је Трамп био на власти, ако се врати – мислим да нећу оклевати

НАМЕСТИЛИ СУ ДА МИ И У ПРЕТХОДНОМ И У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ СУДЕ МУСЛИМАНИ, А И СВИ ОКО ЊИХ СУ МУСЛИМАНИ

* Тај Суд је неуставан, има неуставну основу, то је нешто што ми не прихватамо. Сада је и нама стало да дође до тог процеса јер је он толико апсурдан и ништаван да видим шансу да се преко тог процеса, у коме сам легитиман једино ја, суди свом том бешчашћу које је у БиХ наметнуто од стране неименованих странаца

* Наша политика је очувати статус Републике Српске, вољу народа за Републиком Српском и у неком тренутку рећи шта ми мислимо - а наш избор није БиХ. Чињеница да приватнио лице мијења закон нигде не постоји у свету

* Са четири релевантне адреса добио сам информације да би ме НАТО могао киднаповати. Немам право да размишљам о томе. Моје је да радим своје послове без колебања. Чини ми се да не чиним штету другоме, штитим интерес Српске и Срба

* Највећи обим послова Српска је имала од Вучића и његовог тима, у односу на све досадашње власти у Србији. Остали (у Србији) немају довољно политичке снаге и организације да управљају земљом. Србији потребан снажан СНС и већина која ће се окупити око председника Вучића и та снажна Србија је нама важна

_____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да сутра путује у Брисел, а након тога иде на суђење у неуставни Суд БиХ.

         - Тај Суд је неуставан, има неуставну основу, то је нешто што ми не прихватамо. Сада је и нама стало да дође до тог процеса јер је он толико апсурдан и ништаван да видим шансу да се преко тог процеса суди свом том бешчашћу које је у БиХ наметнуто од стране неименованих странаца - нагласио је Додик за ТВ Прва коментаришући одлазак на наставак суђења 6. децембра.

         Наша политика је, сматра Додик, очувати статус Републике Српске, вољу народа за Републиком Српском и у неком тренутку рећи шта ми мислимо - а наш избор није БиХ.

         Чињеница да приватнио лице мења закон нигдје не постоји у свету, каже Додик, нити постоји могућност да се то спозна у далекој политичкој историји, осим, када су то биле неке окупације.

- Инкриминише ме Тужилаштво у којем седе мусимани, као и Суд у коме је и у претходном судио муслиман, а који суди и у редовном проступку. Још је упечатљивије и што су сви службеници око судија и тужиоца такође муслимани - истакао је Додик.

         Поновио је да је БиХ апсурдна земља.

         - Неименовани странац не може да намеће закон, Суд и Тужилаштво немају уставну основу. Једино легигитимно тамо сам ја - поручио је Додик и додао је да брани интересе Срба и Републике Српске.

         Додик је навео и да се повратком демократа у Америци вратила стара структура, наводећи да их све зна из ранијег периода када је био функционер, те да су они увели Кристијана Шмита који није именован у Савету безбедности УН.

         Председник Српске је подсетио да је нелегални Шмит донио одлуку да буде кажњен онај који њега не поштује, те да га сада због тога инкриминишу и Суд и Тужилаштво БиХ.

         Нагласио је да је као председник Републике обавезан према Уставу да потпише указ који је донела Народна скупштина.

         - Циљ је да се ослаби Српска и ојача унитарна БиХ - истакао је Додик, те додао да је његова политика да очува статус Српске у територијалном и политичком смислу.

         Рекао је да нема право да размишља о томе да би га НАТО трупе могле отети, већ истиче да ради своје послове без оклијевања.

         - Чини ми се да не чиним штету другоме, штитим интерес Српске и Срба - рекао је Додик и подсетио да је раније са четири релевантне адреса добио информације о томе да би га НАТО могао киднаповати.

         За министра одбране у Савету министара Зукана Хелеза је рекао да не говори истину када прича о неким војним камповима у Српској јер је другој страни само важно да држи стереотип о Србима као "лошим момцима".

         Изјавио је и да верује у независност Српске и да сматра да ће се то морати десити једног дана.

         Додик је рекао да би он могао да буде заслужан за то у некој перспективи.

         - Када је у Америци побиједио Доналд Трам, имао сам намјеру да прогласим независност Републике Српске, а онда су се неки око мене уплашили и то нисам урадио. Морам да кажем да ми је данас жао што нисам. Али, ако би Трамп поново победио, мислим да не бих оклевао - рекао је Додик за ТВ Прва.

         Када је реч о америчким санкцијама њему и његовој породици, Додик је рекао да је то више немоћ, те да нема право да због свог комодитета жртвује национанлне интересе Републике Српске.

         Он је истакао да је поносан на своју породицу, додајући да су они веома свесни и одговорни људи и да се боре у животу, а да то смета Американцима.

         Председник Српске је додао да је он бирани функционер и да има право да бира на који начин води политику.

         - Кључно питање око мене није више криминал, сада се све свело на реторику, то им смета и то им је погубно - додао је Додик.

         Говорећи о односу Србије и БиХ, Додик је рекао да је за Србију релевантно Председништво БиХ, а не једна трећина тог предсједништва коју чини Денис Бећировић, који је, како је навео, квазиисторичар и мрзи све српско, износи лажи, али нема потенцијал да нешто учини.

         Додик је изјавио да је само снажна и моћна Србија гарант Србима који живе ван ње.

         - Избори у Србији су битни за нашу стабилност. Јака Србија је нама важна - рекао је Додик за Телевизију Прва.

         Истакао је да је председник Србије Александар Вучић сачувао стабилност земље, а да је снага у економији, политчкој моћи, војсци, инфраструктури.

         Додик је рекао рекао да ће гласати на изборима у Србији и позвао грађане да дају глас за СНС и патриоте окупљене око те странке.

         Он сматра да ће већински Српска гласати за Вучића, те је апеловао на власт Србије да се грађанима Републике Српске дозволи аутоматско држављанство.

         Према његовим речима, највећи обим послова Српска је имала од Вучића и његовог тима, у односу на све досадашње власти у Србији, наводећи да остали немају довољно политичке снаге и организације да управљају земљом.

          - Србији потребан снажан СНС и већина која ће се окупити око председника Вучића и та снажна Србија је нама важна - рекао је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари