Додик: За Републику Српску је погинуло 29.000 људи – ко сам ја да то издам?!

„АКО ЗБОГ УСЛОВЉАВАЊА НЕ ДОБИЈЕМО КРЕДИТ ММФ – РАЗГОВАРАЋЕМО СА БЕОГРАДОМ О ПОМОЋИ“

"Мали Зејтинлик" на Сокоцу

* Писмо намере које смо добили из ММФ све је само не економски аранжман јер је искључиво везано за политичка питања, као што су да се направи ревизија банкарске надлежности, односно супервизије и да се што више стави на ниво Сарајева. Друго, траже да се сви лични подаци о људима воде у јединственој евиденцији на нивоу Сарајева, иако је то надлежност Републике Српске

* „Људи морају да знају да се неће десити ниједан, ни у промилу, покушај да се пренесу надлежности на БиХ. Тако да у том погледу јасно је речено људима из ММФ-а да могу свој новац да упуте где год хоће

_________________________________________________________

       СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће, ако у Републици Српској ескалира криза због немогућности да ангажује средства Међународног монетарног фонда /ММФ/, разговарати са председником Србије Александром Вучићем и о таквој врсти помоћи.

       Додик је напоменуо да је Србија већ дала пре месец дана 20 милиона евра помоћи буџету, те додао да зна да је планирано на почетку идуће године још 20 милиона евра.
       "Али, потпуно сам уверен у осећај председника Вучића, уколико криза у Републици Српској ескалира због немогућности да ангажујемо та средства /ММФ-а/, да ћемо разговарати и о тој врсти помоћи", рекао је Додик за ТВ Пинк након састанка у Београду са Вучићем.
       Он је навео да је аранжман, односно писмо намере које је послато из ММФ-а, све само не економски аранжман, те да је искључиво везан за политичка питања, као што су да се направи ревизија банкарске надлежности, односно супервизије и да се што више стави на ниво Сарајева.
       Друго, нагласио је Додик, тражено је да се сви лични подаци о људима воде у јединственој евиденцији на нивоу Сарајева, иако је то надлежност Републике Српске.
       „То је једна накарадна свест која иде за тим да се мисли да све може да се купи. Наравно да не може, јер је за Републику Српску погинуло 29.000 људи, који ниједног тренутка нису поставили питање да ли би гинули и дали животе за то", истакао је Додик.
       Он је рекао да као председник нема право да игнорише такву ситуацију, у којој су људи гинули, многи страдали, постали инвалиди, у којој су људи 10, 15, 20 година живели веома лоше због идеје која се зове Република Српска.
       „Ко сам ја да издам такву једну ствар? Људи морају да знају да се неће десити ниједан, ни у промилу, покушај да се пренесу надлежности на БиХ. Тако да у том погледу јасно је речено људима из ММФ да могу свој новац да упуте где год хоће", рекао је Додик.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари