Додик: Војска на граници због миграната? Одбијање те иницијативе и даље је на снази

ПИТАЊИМА МИГРАНАТА СЕ ТРЕБА ПОЗАБАВИТИ НА ДРУГАЧИЈИ И ОЗБИЉНИЈИ НАЧИН“

* „Политика отворених граница од 2015. године сигурно даје негативне ефекте сада, а колатерална штета је и БиХ. Надамо се ипак да ће ЕУ успети да спречи талас миграната који би евентуално дошао овде  

_________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је Председништво већ одлучивало о ангажовању Оружаних снага БиХ на граници због мигрантске кризе, да је та иницијатива одбијена и да се по том питању ништа није променило.

        На тражење новинара у Источном Сарајеву да прокоментарише изјаве министра безбедности у Савету министара Фахрудина Радончића и лидера СДА Бакира Изетбеговића да БиХ на своје границе треба да изведе војску уколико то учине и суседне државе због најезде миграната, Додик је истакао да су то само њихове претпоставке и да је о том питању Председништво већ одлучивало.

        "Одлука је раније донесена и она је на снази. Питањима миграната се треба позабавити на другачији и озбиљнији начин", категоричан је Додик.

        Он је додао да БиХ треба да се нада да ће улазне границе ЕУ остати чврсте у Грчкој и Бугарској на граници с Турском.

        "Надамо се да ће ЕУ успјети да спречи талас миграната који би евентуално дошао овде. Евидентно је да БиХ показује неспособност да се суочи с овим питањима и да их квалитетно решава", констатовао је Додик.

        Он је истакао да је проблем и политика отворених граница ЕУ која је довела до мигрантске кризе, те подсјетио да је та политика многе стимулисала да напусте своје куће и из далеких земаља крену ка ЕУ.

        "Политика отворених граница од 2015. године сигурно даје негативне ефекте сада, а колатерална штета је и БиХ", закључио је Додик.

        Председништво БиХ на седници одржаној 11. јуна 2019. године није прихватило иницијативу да се дуж границе са Србијом и Црном Гором распореде припадници Оружаних снага БиХ.

        Против ове иницијативе члана Председништва Жељка Комшића, био је тадашњи председавајући Предсједништва Милорад Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари