Додик: Уставни суд БиХ је политички и окупациони суд који би да развласти Српску

ТРИБИНА У ДОБОЈУ „ОДГОВОРНОСТ ЗА БУДУЋНОСТ“ – ПРВА У НИЗУ

* „Никада нећу искључити могућност да Република Српска у складу са својим правима одреди свој статус. Наравно, није сада тренутак и Република Српска нема ниједну меру која је упућена сепарацији, већ жели сарадњу

____________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, сматра да је Предлог закона о Уставном суду БиХ о удаљавању страних судија, који су партије владајуће коалиције из Републике Српске заједно са ХДЗ-ом предале у процедуру, добра основа за решавање проблема.

        "Верујемо да је тај предлог закона добра основа да се разговара и верујем да ће се о томе разговарати", рекао је Додик новинарима вечерас у Добоју, гдје учествује на трибини "Одговорност за будућност", коју организује добојски СНСД.

        Додик, који је српски члан Председништва БиХ, поручио је да се у БиХ не може веровати међународној заједници, ОХР који је раније кршио Дејтонски споразум све с циљем централизације БиХ, одузимајући витални интерес и права Републици Српској.

        Он је додао да то наставља Уставни суд БиХ, који је политички и окупациони суд, који покушава све да развласти Републику Српску.

        Додик је поручио да се прешла црвена линија што се тиче Уставног суда БиХ и међународне заједнице.

        "Зато смо донели мере које смо донели и оне ће функционисати. Верујем да у Републици Српској имамо политичко јединство, мада чујемо у јавном дискурсу свакакве приче", навео је Додик.

        Он каже да у актима Народне скупштине Републике Српске нема ништа што је антидејтонски и да се само тражи да се утврди међуентитетска линија разграничења, да Уставни суд БиХ поништи своју одлуку и да странци оду из њега.

        "Никада нећу искључити могућност да Република Српска у складу са својим правима одреди свој статус. Наравно, није сада тренутак и Република Српска нема ниједну меру која је упућена сепарацији, већ жели сарадњу", рекао је Додик.

        Лидер СНСД-а поручио је да вечерас из Добоја креће серија јавних трибина широм Српске у жељи да са грађанима поделе сазнања о актуелним темама.

        Он каже да трибине нису изборна кампања, већ тема коју су наметнуле одлуке Уставног суда БиХ, да се с народом мора успоставити веза и да му је веома важна подршка грађана и њихово повјерење.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари