Додик упозорио: Отимање имовине Републике Српске значи – разбијање БиХ

НАГЛАСИО: НОВИМ ЗАКОНОМ ЋЕМО ВРАТИТИ СВОЈУ ИМОВИНУ – И ОНУ КОЈА ЈЕ РАНИЈЕ ПРЕНЕТА НА БиХ

* Председник РС Милорад ДОДИК након састанка представника владајуће коалиције у Бањалуци: „Ми у тој БиХ нећемо бити. Ова екипа људи неће разговарати у Парламентарној скупштини, у Савету министара о том питању јер је то питање решено“

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће новим законом о непокретној имовини Српска вратити у своју надлежност сву имовину, па и ону која је раније пренесена на БиХ.

         Додик је истакао да је то питање решено јер, према Дејтонском споразуму, имовина припада ентитетима.

         Он је поручио да отимање имовине Републици Српској значи разбијање БиХ.

         - Ми у тој БиХ нећемо бити. Ова екипа људи неће разговарати у Парламентарној скупштини, у Савету министара о том питању јер је то питање решено - рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка представника владајуће коалиције у Бањалуци.

         Коментаришући ранију одлуку Уставног суда БиХ о привременом стављању ван снаге Закона о непокретној имовини за функционисање јавне власти Републике Српске, Додик је рекао да ниједан суд на свету не доноси привремену меру, поручивши да нико неће отети имовину Српске.

          - Покушали смо да се прилагодимо ранијој пресуди. Мислили смо да је то довољно. Вратићемо сву имовину у надлежност Републике Српске у следећем закону који ће бити на дневном реду - нагласио је Додик.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари