Додик: У БиХ је много петљавина и лоше политике међународне заједнице

„НЕШТО СЕ ТОКОМ ДАНА ДОГОВОРИТЕ СА БАКИРОМ ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ, А ВЕЋ УВЕЧЕ НЕ МОРА БИТИ ТАКО“

* „Ако неко жели да гради БиХ, као што то желе Бакир Изетбеговић и политика међународне заједнице на начин да кажу Хрватима да су маргинални, онда је то порука и нама

_____________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да подржава промену Изборног закона којим би се дала прилика Србима, Хрватима и Бошњацима да бирају своје представнике, јер је то једини начин да БиХ, у којој је пуно “петљавина”, ипак обезбеди мир и стабилност.

        “Свако наметање својих ставова другима, овде се показало као неприхватљиво”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

        Он је нагласио да лидер ХДЗ БиХ Драган Човић има право када тражи промену Изборног закона БиХ, јер се нико од конститутивних народа у БиХ не сме прегласавати, као што је било таквих случајева са Хрватима.

        “Ако неко жели да гради БиХ, као што то жели Бакир Изетбеговић и политика међународне заједнице на начин да кажу Хрватима да су маргинални, онда је то порука и нама”, истакао је Додик.

        Подсетио је да је у Дејтону успостављен један важан принцип да БиХ може да егзистира само уз договор три народа и два ентитета, али да су га представници међународне заједнице скрнавили.

        “У томе се најбоље види штетна позиција међународне заједнице. Ми смо сви заробљеници једне лоше поставке високих представника и међународне заједнице у прошлом временима који су скрнавили Дејтон и нису развијали потенцијал да се три народа и два ентитета договарају”, навео је Додик.

        Он је рекао да тако нешто не може дати резултата, те поновио да, иако је оптимиста, то није када је реч о БиХ.

        “Ту све иде тешко, никако, пуно је петљавина. Ако се данас договорите нешто са Изетбеговићем, не значи да ће вечерас бити тако и увек се тражи неки договор на договор”, објаснио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари