Додик: Турковић злоупотребљава функцију и води личну и бошњачку спољну политику

УПОЗОРИО ДА ДЕЛУЈЕ МИМО ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ – ДА НЕ ТРАЖИ НИ КОНСУЛТАЦИЈЕ

* „Својим деловањем наноси штету свима и настоји да нас посвађа с пријатељским земљама, као што је Држава Израел, која у потпуности подржава Устав БиХ и конститутивност народа

_____________________________________________________

       МИНИСТАРКА спољних послова у Савету министара Бисера Турковић својим неуставним понашањем наставља да нарушава углед БиХ на међународној сцени - написао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на свом Твитер налогу.

       И додао: „Она злоупотребљава свој положај и износи личне и страначке ставове о битним питањима, без консултација и одлуке Председништва БиХ“.

       - Својим деловањем наноси штету свима и настоји да нас посвађа с пријатељским земљама, као што је Држава Израел, која у потпуности подржава Устав БиХ и конститутивност народа“ – навео је српски члан Председништва БиХ.

       Притом је указао: „За нас је важно да имамо добре односе и сарадњу с Израелом и желим да захвалим Држави Израел на јасном изношењу ставова и подршци правилном разумевању ситуације и односа у БиХ“.

       Турковићева је упутила демарш Министарству спољних послова Израела и амбасади ове земље у Тирани због ставова изнесених о реформи изборног законодавства БиХ.

Израелска дипломатија: Хвала

Додику на снажној подршци

       ИЗРАЕЛСКО Министарство спољних послова, Одељење за Балкан, захвалило је српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на подршци и осуди терористичких напада палестинске групе Исламски џихад на израелске цивиле.

       - Хвала вам на снажној подршци. Израел има право да брани своје грађане - Јевреје, муслимане и хришћане. Свет треба да стоји уз Израел док се бори против тероризма. Газа без терора је боља и за Израел и за Палестинце - наведено је на Твитер налогу Одељења за Балкан у израелском МИП-у.

       Додик је осудио терористичке нападе и у потпуности подржао обуставу ватре, наводећи да држава Израел има право да се брани.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари