Додик: Требиње је значајан центар српског народа на југу

НАРЕДНИХ ГОДИНА ПОЧЕЋЕ ГРАДЊА АУТО-ПУТА КА БИЛЕЋИ, ФОЧИ И ВИШЕГРАДУ

* „Све смо учинили да овај град буде бољи, лепши, посећенији. Овде је све више људи који долазе са стране, све више је послова. Требињци то заслужују”

* Додик појаснио да ће идентификационе карте бити дате свима који су са ових простора, а примили су држављанство Аустрије, Немачке или Аустралије. Карте ће им омогућити да у Српској имају статус домаћих лица у погледу промета некретнина, отварања предузећа и коришћења одређених услуга

_________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, кандидат СНСД за председника Републике Српске, рекао је у Требињу још мора да буде направљен аеродром и да се ојача енергетска стабилност целе Републике Српске јер је то град који се развија и који у перспективи види као један од значајнијих центара српског народа на југу.

       Додик је новинарима пре предизборне трибине рекао да је Требиње град победа СНСД-а, и у политичком и у сваком другом смислу, те да заслужује све те инфраструктурне пројекте.

       „Све смо учинили да овај град буде бољи, љепши, посећенији. Данас када се окренем иза себе, могу да приметим да је Требиње постигло много успеха управо на том плану. Овде је све више људи који долазе са стране, све више је и послова. Требињци то заслужују”, рекао је Додик.

       Он је навео да ће у наредних неколико година почети градња и ауто-пута од Требиња ка Билећи, Фочи и Вишеграду.

       „Овде ћемо ускоро почети да градимо велику болницу која ће коштати више од 100 милиона КМ”, рекао је Додик.

       Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет, Лука Петровић, рекао је да Република Српска за ове изборе има само један избор, а то су кандидати за инокосне функције Жељка Цвијановић и Милорад Додик - људи који су иза себе оставили дела.

       „Тандем Милорад Додик и Жељка Цвијановић треба да настави започете пројекте и нове визије да се остварују. То могу само они. Немамо се чега стидети, поносни смо на сва дела која су остварена и мислимо да ће тај тандем наставити да руководи Српском”, истакао је Петровић.

Најкасније до Нове године - закон о

додели идентификационих карата

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће најкасније до Нове године бити донесен закон о додели идентификационих карата за Србе који су са ових простора, а имају страно држављанство.

       Додик је појаснио да ће идентификационе карте бити дате свима који су са ових простора, а примили су држављанство Аустрије, Немачке или Аустралије, а карта ће им омогућити да у Српској имају статус домаћих лица у погледу промета некретнина, отварања предузећа, коришћења одређених услуга.

       - На основу закона који ће бити стављен у процедуру верујем да ће нови сазив Народне скупштине Републике Српске најкасније до Нове године донети тај пропис - рекао је Додик новинарима у Требињу.

       Он је додао да је тај закон у изради и да ће, чим се формира нови сазив парламента, бити предложено његово усвајање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари