Додик: Тотално је промашено то што Бошњаци очекују да ће Бајден дозволити ЕУ да сломи Српску

„БиХ ЈЕ У ТОТАЛНОЈ ПАРАЛИЗИ И НЕЋЕ ЈЕ ПОКРЕНУТИ ИНТЕРВЕНЦИОНИЗАМ СТРАНОГ ФАКТОРА“

* „Чујем Шаровића како каже да ће правити скупштинску већину. Имао је 16-17 посланика, сад има 10. Напустио га је посланик из Приједора и ја га сад обавештавам да ће га следеће седмице напустити још један посланик

* „ОХР је прошлост. То је олупина и блеф одржаван 20 година. Нема ниједне од оних мера које је ОХР насилно пренео на ниво Сарајева или БиХ да је била од користи. Ниједна таква мера није дала бенефите које су очекивали

__________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је да приче из опозиције да ће формирати скупштинску већину на републичком нивоу нису реалне и да ће још један посланик напустити СДС.

       „Чујем Шаровића како каже да ће правити скупштинску већину. Имао је 16-17 посланика, сад има 10. Напустио га је посланик из Приједора и ја га сад обавештавам да ће га следеће седмице напустити још један посланик", рекао је Додик за АТВ и додао:

       „Стално причају како ће направити неку већину, а немају никакву шансу, али не зато што се ми боримо за то, него што су они толико јадни и слаби да им пролази само лажна прича о њиховој снази", рекао је Додик.

       Додик је изјавио да је ОХР прошлост и да је нанео доста штете Републици Српској, а није донео ништа доброг БиХ, за коју је једини начин опстанка - договор два ентитета и три конститутивна народа.

       „ОХР је прошлост. То је олупина и блеф одржаван 20 година. Нема ниједне од оних мјера које је ОХР насилно пренео на ниво Сарајева или БиХ да је била од користи. Ниједна таква мјера није дала бенефите које су очекивали", рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

       Говорећи о интеревенцијама ОХР-а које су биле поводом избора у Мостару, он је навео да је то само покушај да се ОХР врати на сцену, а не нешто што би могло бити озбиљно.

       Додик је рекао да је тотално промашена прича то што Бошњаци очекују да ће председник САД Џозеф Бајден дозволити Европљанима да масовно интервенишу и сломе Републику Српску.

       Он је додао да само два ентитета и три народа могу договорити да БиХ живи, а да у БиХ нема ништа успешно због неефикасних мјера које је ОХР радио у прошлости.

       "Могу они да пишу извештаје и да се хвале како су нешто урадили, али је видљиво да је БиХ земља у тоталној парализи и да нема шансе да се покрене са интервенционизмом страног фактора и то је нешто што ОХР сврстава на сметљиште и треба да иде одавде", нагласио је Додик.

       Он је поновио да је Српска против доласка новог високог представника, као и да ће стално указивати на чињеницу да високи представник у БиХ мора бити законито доведен, а то значи да, уз остале, и Република Српска да своју сагласност.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари