Додик: Тешко да ће Савет министара бити формиран до краја октобра, Бакир забавља свој народ

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: „ПРОЦЕС ФОРМИРАЊА ВЛАСТИ НА НИВОУ БиХ ЈЕ – МРЦВАРЕЊЕ“

* „Замислите каква је то озбиљност кад он јуче долази на састанак на коме каже да верује да ће се нормализовати односи, а има само један захтев - да Хрвати одустану од промјене Изборног закона, што је суштински једина ствар коју траже

_____________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је да нису реално оствариве најаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да би власт на нивоу БиХ могла да буде формирана до краја месеца.

        „Бакир и његове приче и термини... Замислите каква је то озбиљност кад он јуче долази на састанак на коме каже да верује да ће се нормализовати односи, а има само један захтев - да Хрвати одустану од промене Изборног закона, што је суштински једина ствар коју траже", рекао је Додик новинарима у Мостару.

        Додик каже да он и СНСД, за разлику од Изетбеговића, ниједног тренутка ничим нису условили формирање власти.

        „Ми смо спремни да то учинимо одмах зарад добрих кретања према ЕУ. То је, наравно, изгубљено. Изгубљен је тајминг, који је важан, како у животу, тако и у политици", рекао је Додик.

        Он је процес формирања власти на нивоу БиХ назвао мрцварењем.

        „Прво смо имали мрцварење када је Бакир покушавао да окупи муслимане око себе, јер су тада биле и неке друге групације око СДП-а. Тада ни лидер ДФ Жељко Комшић није био с њим, ни председник СББ Фахрудин Радончић. Онда је некако успео да то уради и почели су да постављају захтеве, тако да је излишно разговарати о било чему", рекао је Додик.

        Он је подсетио да је направљен споразум између СНСД-а, ХДЗ-а БиХ и СДА да се у року од 30 дана формира власт, а онда од тога нема ништа.

        „Чујем пре неки дан да очекује да ће се реализовати споразум, а у споразуму пише да он важи 30 дана. Како ће се реализовати нешто од чега је прошло већ више од месец дана? Занимљиво, Бакир Изетбеговић забавља овај народ", рекао је Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари