Додик: Суд да одлучи да ли је неко ратни злочинац, а не Комшић и Џаферовић – њих двојица нису БиХ

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ АПЕЛУЈЕ ДА СЕ ПОХАПСЕ СВИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ

* Поводом хапшења бившег функционера федералног МУП-а Едина Врања осумњиченог за ратне злочине у Горажду, упозорио: „Председништво БиХ може доносити одлуке ако сва три члана одлучују. Оно што су они (Комшић и Џаферовић) јуче урадили је карикатура која не доприноси ничему. Треба дозволити да правосуђа земаља у региону решавају случајеве ратних злочина

* „Прича у Сарајеву да су они жртве, говори да желе да заштите злочинце који су починили злочине над Србима и то им је основна политика. Јасно је куда све иде у БиХ...“

________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да све осумњичене за ратне злочине треба ухапсити и поручио да чланови Председништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић нису БиХ.

       - Предсједништво БиХ може доносити одлуке ако сва три члана одлучују. Оно што су они јуче урадили је карикатура која не доприноси ничему. Треба дозволити да правосуђа земаља у региону решавају случајеве ратних злочина - рекао је Додик новинарима, коментаришући хапшење бившег функционера федералног МУП-а Едина Врања који је осумњичен за ратне злочине у Горажду.

       Он је истакао да је Србија демократски организована земља и правна држава.

       - Свако ко се сумњичи за ратни злочин треба да буде приведен и овде у БиХ. Зашто се сада диже галама о последњем случају, па колико су они Срба ухапсили? Суд треба да одлучи да ли је неко крив или није, а не Комшић и Џаферовић. Њих двојица чине све како би се овде све распало - рекао је Додик и подсјетио да су Суд и Тужилаштво БиХ селективни јер су углавном процесуирали Србе.

       Он каже да Комшић и Џаферовић не могу амбасадора Србије Александра Ђорђевића звати на кафу, а након тога све представити као позивање на консултације у веома званичној дипломатској форми.

       - Честитам амбасадору Србије на достојанственом понашању. Не може се Србија свести на минималну мјеру и позивати некога на кафу. Прича у Сарајеву да су они жртве, говори да желе да заштите злочинце који су починили злочине над Србима и то им је основна политика. Јасно је куда све иде у БиХ, а то је скрнављење и злоупотреба институција, те супротстављање правној држави - закључио је Додик.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари