Додик: Српској су отете 83 надлежности, а неки лажу и петљају да ми нешто отимамо БиХ

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ФОКУС ПОЛИТИЧКЕ БОРБЕ РС У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ БИТИ НА ЊИХОВОМ ВРАЋАЊУ

* У Дракулићу рекао: „Република Српска остаје завет, као једна од две српске државе. Српска је слободна, никада није боље стајала, остварује све своје уставне и друге обавезе, финансира све што је предвиђено законом, развија се и етаблирана је као трајна категорија“

________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће фокус политичке борбе у оквиру БиХ у наредном периоду бити умерен на то да се Српској врате одузете надлежности.

         - Република Српска остаје завет, као једна од две српске државе. Српска је слободна, никада није боље стајала, остварује све своје уставне и друге обавезе, финансира све што је предвиђено законом, развија се и етаблирана је као трајна категорија - рекао је Додик у бањалучком насељу Дракулић.

         Он је подвукао да је једна од лажи, како каже, непријатеља Српске да Република Српска отима надлежности од БиХ.

         - То се никада није дешавало. Измишљају, лажу, петљају. Дешавало се обрнуто, Српској су одузете 83 надлежности, тако да ћемо у наредном периоду фокус наше политичке борбе у оквиру БиХ усмерити на то да јој се врате надлежности - навео је Додик.

         Додик је истакао да је Српска дуг према страдалим Србима у ратовима који су се догодили на овим просторима, те да ју је потребно бранити и чувати као трајну категорију.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=502137

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари