Додик: Српски народ је сигуран само тамо где има државу, зато – чувајмо Српску

У ГРАДИШЦИ ОБЕЛЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК: Срби су највећи страдалници прошлог века. Акција хрватске војске "Бљесак" никада не сме бити заборављена

__________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је данас у Градишци на обележавању 25 године од страдања и егзодуса српског народа из западне Славоније, да су Срби највећи страдалници прошлог века, те да акција хрватске војске "Бљесак" никада не сме бити заборављена.

        "Заветујемо се да ћемо бранити слободу српског народа. Само тамо где имамо државу можемо говорити о очувању српског народа",  поручио је Додик и додао да је важно јачати Републику Српску.

        У реку Саву код моста у Градишци спуштени су венци у знак сјећања на све убијене и прогнане Србе из западне Славоније током хрватске војно-полицијске акције "Бљесак" 1995. године.

        Венце су у реку Саву спустили председница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, градоначелник Градишке Зоран Аџић, те представници Срба избјеглих из западне Славоније.

        Претходно су положени венци на спомен-плочу српским жртвама из западне Славоније.

        Венце су положили Цвијановићева, Додик, Милуновић, Аџић, те представници Срба избеглих из западне Славоније.

        Народ западне Славоније кренуо је у егзодус према Републици Српској, а на путу према мосту спаса до реке Саве сустизале су их авионске бомбе, `маљутке` из хеликоптера, топовске гранате и снајперски меци.

        За убијање и протеривање Срба у акцији "Бљесак" хрватских оружаних снага у западној Славонији још нико није одговарао.

        (РТРС)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари