Додик: Српска не одступа - БиХ може у ЕУ само без високог представника и страних судија

НИКО СА ЗАПАДА НЕ РЕАГУЈЕ НА ЦИРКУС У ФБиХ И ПОКУШАЈЕ ДА СЕ СИТУАЦИЈА ДОВЕДЕ ДО УСИЈАЊА

Не просто без Шмита - и без

нелажног високог представника

* „Ако опет одступе од тога, онда не могу говорити да је Српска та која кочи процесе. То раде странци и то је већ јасно

 * Председник Српске Милорад ДОДИК: Пут БиХ у ЕУ могу срушити само такозване босанске патриоте, које су срушиле и институције БиХ и претвориле их у страначке просторије и муслиманске испоставе

_____________________________________________________

         РЕПУБЛИКА Српска је озбиљан и конструктиван партнер који активно доприноси убрзању европског пута БиХ и то се види у свему што је до сада урађено на том путу. У Бриселу ћемо видети и колико је Европа озбиљна према нама, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик.

         - Ако се одступи од ранијих најава, а видимо да би се то могло десити, то онда значи да нису довољно искрени према БиХ - рекао је Додик.

         Предсједник Српске је поновио да је тешко бити оптимиста, нарочито ако се види колико неке од чланица, које се противе отварању приступних преговора, не разумеју прилике и односе у БиХ.

         - Оптужбе које од Холандије долазе на рачун Српске показују колико не познају структуру БиХ и њен Устав, па представнике Српске оптужују да "подривају" и непостојеће институције - јасно је поручио Додик.

         Додик истиче да ће Српска и даље остати на својим првобитним позицијaма.

         - БиХ може ући у ЕУ само без страног фактора. То значи да нема ни високог представника, ни правог ни лажног, а ни страних судија. Ако опет одступе од тога, онда не могу говорити да је Српска та која кочи процесе. То раде странци и то је већ јасно - нагласио је Додик.

         Према његовим речима, пут БиХ у ЕУ могу срушити само такозване босанске патриоте, које су срушиле и институције БиХ, претвориле их у страначке просторије и муслиманске испоставе.

          - Нико не рeагује на циркус који данима гледамо у Федерацији и покушаје да се ситуација у БиХ доведе до усијања. Једина реакција која долази из ЕУ и Америке тиче се увек Републике Српске и такав једностран приступ мораће се мењати - истакао је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари