Додик: Српска не може дати сагласност за чланство БиХ у НАТО

„ПРОБЛЕМ МИГРАНАТА ТРЕБА РЕШАВАТИ У БУГАРСКОЈ И ГРЧКОЈ – ОДАКЛЕ НАМА ДОЛАЗЕ“

         СРПСКИ члан Председништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је у Љубљани да у БиХ нема консензуса у вези са чланством у НАТО савез, те да Република Српска остаје при ставу о војној неутралности.

        „Ми у Републици Српској не можемо да дамо сагласност за чланство у тај војни савез, пре свега, због бомбардовања осиромашеним уранијумом чије ће страшне последице осећати не само данашње генерације него и многе после нас”, истакао је Додик у разговору чланова Председништва БиХ са словеначким парламентарцима.

        Он је указао и да је мигрантска криза веома тешко унутрашње-политичко питање у БиХ, јавила РТРС, а преноси Танјуг.

        „Ми у Републици Српској нећемо да отворимо стационаре за мигранте. То питање треба решавати у Грчкој и Бугарској које су у ЕУ и преко којих нама долазе мигранти. Ми немамо ни услова нити желимо да се они задржавају у БиХ”, рекао је Додик.

        Чланови Председништва БиХ браве данас и сутра у званичној посети Словенији.

        Српски члан Председништва БиХ ће поподне посетити цркву Светих Ћирила и Методија у Љубљани.

Република Српска је формирана да буде независна држава

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је у емисији „Ћирилица” на телевизији Хепи да Република Српска није формирана да би била у БиХ.

        „Када је формирана, формирана је да буде независна држава. Она је ту своју независност бранила у току рата и кроз Дејтонски споразум, имајући у виду да су 1992. године велике силе, као што је Америка, признале Републику Српску. Ми смо научили да без државе, нема слободе”, истакао је Додик.

        Он је такође оценио да су Срби склони да буду историјски наивни и да праве историјске грешке и да донесу одлуке које их касније коштају много.

        По његовом мишљењу, БиХ остаје проблем и ту нема помирења, као и да муслимани (Бошњаци) желе целу земљу за себе, те да се зато покушава наметнути да су Срби криви за све.

        „Зато је БиХ никаква земља, ми се од ње на неки начин одричемо, а својатају је муслимани. Они ефективно контролишу 25 одсто територије и то могу да кажу да је њихово”, рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари