Додик: Српска не дозвољава књижење касарни и полигона на БиХ – нема ни пута у НАТО

„УСТАВНИ СУД БиХ СЛУЖИ САМО ЗА ДОНОШЕЊЕ НЕУСТАВНИХ ОДЛУКА НА ШТЕТУ СРПСКЕ“

* Милорад ДОДИК:Република Српска неће прихватити неуставне одлуке овог суда, без обзира на евентуалне притиске. Овакав Уставни суд не треба БиХ, а нама поготово не треба

_______________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да је Уставни суд БиХ место највеће дестабилизације у БиХ, те да су све одлуке овог суда донесене на штету Српске и српског народа.

        Он је истакао да то потврђује пролонгирање расправе о његовом захтеву за оцену уставности Закона о изменама и допунама Закона о застави БиХ.

        Додик је поручио да Република Српска неће прихватити неуставне одлуке тог суда, без обзира на евентуалне притиске. 

        - Овакав Уставни суд не треба БиХ, а нама поготово не треба. Он служи само да доноси неуставне одлуке - нагласио је он.

        - Нема прејудицирања чланства и за сваку евентуалну одлуку о интеграцијма у НАТО биће неопходна одлука Представничког дома и Председништва БиХ. Док моји људи седе у Представничком дому и ја у Председништву, неће се ништа помакнути према интеграцијама - упозорио је Додик.

        Он је истакао да НАТО нигдје не помиње реч "интеграције", већ искључиво "партнерство".

        Додик је рекао да Република Српска не дозвољава књижење војне имовине на БиХ и да се то неће десити.

        - У Федерацији су, поручио је Додик, прихватили књижење, они могу да укњиже шта год хоће, али Република Српска то неће урадити. Нема предаје касарни и нема пута у НАТО.

        Додик, који је и лидер СНСД, рекао је након проширене седнице Извршног комитета те странке да је разговарано о инфраструктурним пројектима - градњи ауто-путева и гасовода, те подршци привреди кроз смањење оптерећења.

        Подсетио да је Србија обећала шест милиона евра за субвенције у привреди, те да је разговарано и о новим изворима финансирања којим би била помогнута набавка опреме.

        Додик је рекао да тема седнице била и именовања на функције у заједничким институцијама, те да је констатовано да бошњачка страна опструише запошљавање Срба.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари