Додик: Српска добро стоји - добро се носи са изазовима глобалне кризе

ПОЗДРАВИО ПОТПИСИВАЊЕ ТЕМЕЉНОГ УГОВОРА ИЗМЕЂУ ЦРНЕ ГОРЕ И СПЦ

* Милорад ДОДИК: «Повећање плата и пензија ублажило је удар инфлације, а у септембру следи нови талас повећања плата у јавном сектору које ће, верујем, пратити и реални сектор. Млади и припадници борачких категорија у септембру ће добити још по 100 КМ

_______________________________________________________

       СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поздравио је потписивање Темељног уговора, који су данас потписале држава Црна Гора и СПЦ.

       - Тиме је Црква која окупља највећи број верника у Црној Гори доведена у равноправан положај са другим црквама и верским заједницама - написао је Додик на Твитеру.

       Истакао је да вјерује да су политике подјела у Црној Гори остале у прошлости и да је пред Црном Гором пут просперитета и напретка.

       Додик је изјавио Срни да Република Српска, упркос бројним изазовима услед глобалне кризе која је захватила цео свет, задржава виталност у свим параметрима.

       «Повећање плата и пензија ублажило је удар инфлације, а у септембру следи нови талас повећања плата у јавном сектору које ће, верујем, пратити и реални сектор", нагласио је Додик.

       Он је рекао да је помоћ младима, који ће у септембру добити још по 100 КМ, и борачким категоријама учинила да грађани лакше превазиђу изазове који су настали на тржишту роба.

       «Све буџетске обавезе се измирују, па се може констатовати да се Репиблика Српска успешно носи са проблемима глобалне кризе. Ако се томе дода и смањење броја незапослених, онда можемо рећи да Република Српска добро стоји", истакао је Додик.        

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари