Додик: Срби у Бихаћу пре Другог светског рата чинили 76 одсто житеља, а данас их је у Бихаћу само 96

ШТА ТУРКОВИЋ ИМА СА СПОМЕН-КОМПЛЕКСОМ У ДОЊОЈ ГРАДИНИ? КО ЊУ ШТА ПИТА?“

* Српски члан Председништва БиХ: Ради се опсежан пројекат који треба да у Градини обједини сва места страдања, она која су остала изван српских држава као што су Паг, Јадовно, Гаравице код Бихаћа где је убијено у седам дана 14.000 Срба

___________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да министар иностраних послова БиХ Бисера Турковић нема ништа са градњом спомен комплекса у Доњој Градини, те да је реч о договору који Република Српска и Србија имају већ дуже вријеме.

       - Ко њу шта пита? Шта она има с тим?  - рекао је Додик коментаришући изјаву Турковићеве да је „неприхватљиво да се комплекс у Доњој Градини ради без одлуке институција БиХ“.

       Додик је нагласио да се комплекс гради на простору Републике Српске, у Градини.

       - То је договор који Република Српска и Србија имају већ дуже време. Ради се опсежан пројекат који треба да обједини сва мјеста страдања у Градини, она која су остала изван српских држава као што су Паг, Јадовно, Гаравице код Бихаћа где је убијено у седам дана 14.000 Срба - рекао је Додик.

       Он је подсетио да је у Бихаћу пре Другог светског рата живело 76 одсто Срба.

       - Убијено је тада 14.000 Срба и наравно да није чудо што данас у Бихаћу има само 96 Срба од чега 50 и нешто њих припадају породицама православних свештеника - рекао је Додик.

       Он је додао да то говори о томе како је у континуитету било страшно страдање Срба.

       Председник Србије Александар Вучић поручио је јуче да ће Србија учинити све да јасеновачке жртве не буду заборављене, након што је у разговору са партријархом Порфиријем постигнут договор о изградњи меморијалног центра у Доњој Градини, у којем би се подсетило на све злочине над српским народом.

       - Свесрпско светилиште биће изграђено на најтужнијем месту, у Доњој Градини. Србија и српски народ памте. Србија се не стиди својих жртава. То су наши јунаци“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари