Додик: Шмитове претње само показују да све радимо исправно, он или је луд или...

„...ИЛИ ЈЕ НАВИКАО ДА ИМА ПОСЛА СА ОНИМА КОЈИ БИ СВЕ ПРОДАЛИ ЗА ФОТЕЉУ“

Француском специјалном изасланику

за З. Балкан Ренеу Троказу рекао да Српска

одбацује "свако Шмитово деловање"

* Предедник РС Милорад ДОДИК: Никада нисам и нећу размишљати о личном комодитету, науштрб оног што народ од мене очекује

* „Нико у Српској неће ићи против Устава и закона. А ПИК може да договара шта хоће, Шмит ће на Суду морати да објасни многе ствари. Претњама мојом политичком изолацијом не може сакрити да нема потврду именовања и да га пред судом јавности не може заштитити ни Америка...  Покренули су суђење Српској, али на крају пресудиће Босни и Херцеговини. Српска жели БиХ у ЕУ, зато и желимо да нелегални странац оде“

_____________________________________________________________

          ПРЕТЊЕ које су јуче дошле из ОХР-а, и то од нелегалног странца, неће застрашити никога у Републици Српској и само нам показују да је све што смо урадили исправно, поручио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.

          - То су јуче показали и сви који су дошли пред неуставни суд и дали ми подршку. Имате једног илегалца који је покренуо ову фарсу и на дан тог лажног монтираног процеса каже да се не би уплитао, а уплиће се, и то само тако, све с претњама - истакао је Додик у објави на друштвеним мрежама.

          Додик каже да је Кристијан Шмит или луд или је навикао да има посла с онима који би све продали за фотељу, уколико очекује од њега да ће пристати да разговара с неким ко је нелегалан и на тај начин изрази непоштовање институцијама Републике Српске и запечати судбину Српске, само да би се ослободио процеса.

          Он је истакао да је данас председник Српске само зато што тако каже српски народ.

          Истиче да је политика коју води српска, али и политика која поштује Устав и законе, и то је политика коју српски народ који га је изабрао подржава.

          - Зато никада нисам и нећу размишљати о личном комодитету, науштрб оног што народ од мене очекује - поручио је Додик.

          Он је нагласио да нико у Српској неће ићи против Устава и закона.

          - ПИК може да договара шта хоће, Шмит ће на Суду морати да објасни многе ствари. Претњама мојом политичком изолацијом не може сакрити да нема потврду именовања и да га пред судом јавности не може заштитити ни Америка - рекао је Додик

          Он је истакао да ће јавност у Српској, кроз лажни процес против њега и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, видети све чињенице.

          - Покренули су суђење Српској, али на крају ће пресудити Босни и Херцеговини. Српска жели БиХ у ЕУ, зато и желимо да нелегални странац оде. Потребна нам је владавина права, а не безакоња - нагласио је Додик.

          Додик је рекао да су странци угрозили будућност БиХ "вређајући нам интелигенцију и пред нашим очима рушећи право и правду, намећући силом човека који нема никакву потврду, а овде би да командује и кажњава легално изабране представнике".

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=536709

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари