Додик: Скупштина Српске одбациће бонска овлашћења високог представника у БиХ као незаконита

„НИЧЕГА ШТО ЈЕ ПРЕНЕТО НА НИВО БиХ И ОТЕТО – НЕМА У УСТАВУ БиХ“

*  Милорад ДОДИК: „Неки ће рећи, зашто баш сада. Баш зато да се не би схватило да смо ми прихватили кршење Дејтонског споразума. Биће записано у историји и свуда да су они преваром покушали да моделирају политички систем и да су то чинили све до тренутка док Република Српска није снажно одбацила такав приступ и модел високих представника

* Посебна седница Народне скупштине РС треба да буде одржана „око 5. новембра“

__________________________________________________________________________

           СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће на посебној седници Народне скупштине Републике Српске бити предложено да парламент Републике Српске одбаци бонска овлаштења високог представника у БиХ као незаконита и све последице таквих понашања високих представника.

           "Неки ће рећи, зашто баш сада, баш зато да се не би схватило да смо ми прихватили кршење прописа Дејтонског споразума. Биће записано у историји и свуда да су они преваром покушали да моделирају политички систем и то су чинили све до тренутка док Република Српска није снажно одбацила такав приступ и модел високих представника", рекао је Додик у Српцу.

           Додик је навео да они то сада покушавају да легализују, истичући да све што је отето и пренесено на ниво БиХ нема у Уставу БиХ.

           "То је озбиљан проблем њима и ми нећемо одустати од уставног позиционирања којег има Република Српска", истакао је Додик.

Народна скупштина Републике Српске

           Он је рекао да ће Колегијум Народне скупштине Републике Српске ових дана утврдити тачан датум одржавања посебне седнице парламента, наводећи да би седница требало да буде одржана око 5. новембра, према ранијим назнакама.

           Додик је рекао да посебна седница има амбицију да пружи одговоре на одређене изазове, не само на причу која се зове `декларација СДА`, него и на многе друге, пре свега на понашање високих представника и безакоње и међународни криминал који су чинили и који су ишли за тим да су Српској мимо Дејтонског споразума наметнули бонска овлаштења и користили их да би променили политички систем.

           "Мислим да је у оквиру посланичког клуба СНСД-а то већ организовано и да ће скупштински Колегијум ових дана утврдити тачан датум одржавања седнице", додао је Додик.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари