Додик: СДС и ПДП дају прилику муслиманима да манипулишу српским интересима

УПОЗОРИО ДА НЕ СМЕ БИТИ УВЕДЕН ПРИНЦИП ДА НЕКО ИЗ САРАЈЕВА НАРЕЂУЈЕ СРПСКОЈ

* Сада желе да кажу 'ми смо ти' и нуде се. Па нека изволе, нека то ураде. Мислим да је за власт у Републици Српској и да је за саму Српску можда и непотребно размишљати о томе да улазе у власт (на нивоу БиХ) и да се окрњени мандат користе у било каквом смислу

* „Српска се показала способном да се супротстави свему ономе што је штетно за њу, а долази из Сарајева у условима када су имали и члана Председништва и када су имали пуни састав Савета министара, па нису ништа урадили. Према томе, неће ни овај пут

_____________________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је да је да не сме бити уведен принцип по коме ће неко из Сарајева наређивати Републици Српској шта да се ради.

        Поводом најаве СДС-а и ПДП-а да би могли да формирају већину на нивоу БиХ која не би укључивала СНСД, Додик је рекао да они могу то да ураде и да није никакав проблем, али да власт која је изабрана у име народа дефинише интерес Републике Српске.

        "Они то сигурно нису, али то не значи да треба да нас слушају, али свакако морају да чују. Њиховим понашањем се даје право да муслимани могу да манипулишу српским националним интересом", рекао је за РТРС Додик, који је и српски члан Председништва БиХ.

        Он каже да су СДС и ПДП одбили предлог СНСД да заједнички иступе да се не прихвати оно што је штетно за Републику Српску и да нема Савета министара.

        "Све су то одбили у настојању да се конфронтирају пре свега са нама, односно с политикама које је народ изабрао", рекао је Додик.

        Он истиче да СДС и ПДП сада покушавају да свој политички активизам упражњавају на нивоу БиХ, јер не могу у Републици Српској, где су маргинални.

        "Сада желе да кажу 'ми смо ти' и да се нуде. Па нека изволе, нека то ураде. Мислим да је за власт у Републици Српској и за саму Српску можда и непотребно размишљати о томе да се улазе у власт (на нивоу БиХ) и да се окрњени мандат користи у било каквом смислу", поручио је Додик.

        Он истиче да ће као српски члан Председништва БиХ то гледати из визуре послова које обавља.

        "Српска се показала способном да се супротстави свему ономе што је штетно за њу, а долази из Сарајева у условима када су имали и члана Председништва и када су имали пуни састав Савета министара, па нису ништа урадили. Према томе, неће ни овај пут", сматра Додик.

        Он наводи да је понашање СДС и ПДП против Републике Српске и да је пример за то доношење оперативног плана за реализацију мишљења Европске комисије.

        "То је нешто што је морало да се коодинира с властима Републике Српске, које имају значајан број питања која морају да заврше. Не сме бити уведен принцип по коме ће неко из Сарајева нама наређивати шта да се ради", рекао је Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари