Додик: СДА опструисањем формирања Савета министара крши Устав БиХ

„РС ТРЕБА ДА У САВЕТ МИНИСТАРА ИМЕНУЈЕ СВОГ ПРЕДСТАВНИКА, А И ДРУГИ СВОЈЕ, ПА ДА СЕ ОНИ ДОГОВОРЕ“

* „Нама и не треба договор с њима, јер ми, као представници Републике Српске, имамо уставно право да попунимо места која су по Уставу предвиђена за представнике српског народа и Српску. Не треба они нама ништа да дају, нити ми нешто тражимо

___________________________________________________________________________

           (МИЛОРАД Додик, председник СНСД, рекао је да СДА крши уставно право опструишући формирање власти на нивоу БиХ.

           (Додик је нагласио да није извјсно када ће Савет министара бити формиран, те да СДА измишља разне начине да покаже како се о томе разговара, а да у суштини договор није близу.

           ("Нама и не треба договор с њима, јер ми, као представници Републике Српске, имамо уставно право да попунимо места која су по Уставу предвиђена за представнике српског народа и Српску. Не треба они нама ништа да дају, нити ми нешто тражимо", истакао је Додик.

           (Он је за РТРС рекао да није оптимиста поводом састанка СНСД-а, ХДЗ-а и СДА-а и да ће Бакир Изетбеговић и даље условљавати.

           ("Немам захтеве и очекивања, али ћу наравно отићи на састанак", рекао је лидер СНСД-а.

           (Додик је истакао да је за формирање Савета министара потребно изменити процедуре које су наметнули високи представници у БиХ, те поштовати Устав и изборну вољу грађана.

           ("Потребно је да Република Српска именује свог представника у Савет министара и да и други у БиХ то ураде, те да се они састану и конституишу орган. Проблем је што су измислили да то мора да иде у парламент, а ту је потребна већина", рекао је Додик.

           (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари