Додик: Сатлер сматра да је БиХ на ЕУ-путу поданичка страна, а она мора бити - преговарачка

У БАЊАЛУЦИ РАЗГОВАРАО СА БОРЈАНОМ КРИШТО И ДРАГАНОМ ЧОВИЋЕМ

* Милорад ДОДИК: Ако нека банка не буде хтела да финансира пројекте у Републици Српској, бићемо против пројеката у ФБиХ, које би финансирала иста банка

__________________________________________________________

          УСАГЛАСИЛИ смо се око европског пута БиХ, уз жељу да конституисањем Савета министара имамо једно сасвим друго окружење, рекао је Милорад Додик, председник Републике Српске, након састанака са председавајућом СМ Борјаном Кришто и замјеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драганом Човићем.

          - Имамо различита мишљења око НАТО и уласка БиХ у Алијансу, и то не треба да коментаришемо. Међутим, треба нагласити да је БиХ преговарачка страна на путу ка ЕУ, а не поданичка како то сматра шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер - нагласио је Додик.

          Додик је рекао да европски пут и 14 приоритета треба да се стави на дневени ред и да се види на који начин може да се нађе консензус.

          - Што се тиче рада Савета министара, оно што смо договрили до сада - испоштовано је. Треба наћи модел да Савет министара држи сједнице са владама ентитета - поручио је Додик.

          Додик очекује и брзо формирање Владе ФБиХ.

          Упозорио је: ако нека банка не буде хтела да финансира пројекте у Републици Српској, биће против пројеката у ФБиХ, које би финансирала иста банка.

          - Потпуно смо свесни да морамо решавати она питања око којих постоји сагласност - каже Додик.

          Открио је да је са Кришто и Човићем разговарао и о источној гасној интерконекцији и да је договорено да се и у наредним данима разговара о томе како би се одблокирао процес.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=503897

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари