Додик: Шаровић у Београд иде само да обави приватне послове о оде у британску, америчку или Немачку амбасаду

ПОЗВАО ЛИДЕРА СДС ДА МУ ОБЈАСНИ ЗБОГ ЧЕГА СЕ ЗА СРПСКУ ВОДИ ТЕШКА ПОЛИТИЧКА БОРБА

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик позвао је у Источном Сарајеву лидера СДС-а Мирка Шаровића на дијалог како би му објаснио разлоге због којих се за Републику Српску води тешка политичка борба.

       Након што је Шаровић рекао да је чуо изјаву председника Србије Александра Вучића да ће странци до прољећа тражити нестанак Републике Српске, али да није чуо да ли је власт у Српској крива и колико за овакво стање у БиХ, Додик је упитао: зар Вучић треба да му каже да се већ 20 година покушава укинути Република Српска.

       - То је уопште позната ствар и то се покушава на разне начине - голим насиљем, поквареним, прикривеним мерама Уставног суда БиХ у овом времену... То се чини без оклевања и то се види - указао је лидер СНСД-а.

       Он се на конференцији за новинаре захвалио Вучићу за бригу за Републику Српску.

       - Захваљујући нашим упозорењима, он је спознао да се то дешава, а не Шаровић који нема времена да оде у Београд, осим да обави приватне послове, боравећи стално у британској, америчкој или немачкој амбасади - рекао је Додик.

       Он је изразио чуђење да човек који је толико година у политици изађе недавно у јавност и каже да ова власт ништа није урадила.

       Он је подсетио да Шаровић није победио ни на свом гласачком месту у Источном Сарајеву.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари