Додик: Самостална и слободна Република Српска – то је наш историјски циљ

„ШТА ЗНАЧИ НЕМАТИ ДРЖАВУ – СРБИ СУ НАУЧИЛИ И У ПОСЛЕДЊЕМ ГРАЂАНСКОМ РАТУ“

* Република Српска је у Дејтонски споразум унела свој субјективитет и све непходне елементе државности – територију, становништво и суверену власт у оквиру својих граница. Заузврат, добили смо мир и међународну верификацију Републике Српске као равноправног ентитета у оквиру БиХ са високим степеном аутономије

* „Борба на политичком плану са разнима који опструишу Републику Српску ће се наставити и неће бити нимало лака ни у идућој години, али оно што одваја идућу годину од свих година до сада, што се тиче Републике Српске, јесте то да ми наредне године славимо 30 година и морамо се припремити. Морамо бити још јачи и морамо то учинити на најбољи могући начин

______________________________________________________

       ДВАДЕСЕТ и девет година од оснивања, Република Српска је упркос бројним изазовима постала демократски, политички и институционално стабилна заједница за живот свих народа - поручили су званичници Српске на Свечаној академији одржаној поводом обележавања Дана Републике.

       Председавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да Република Српска није поклоњена, за њу су се изборили најбољи међу нама, те да је обавеза свих да је чувају и граде за будуће генерације.

       Љубав према отаџбини мери се учињеним делима, а у изузетно изазовној година пандемије, посебан патриотизам су показали здравствени и просветни радници, привредници који су очували радна места и сви грађана коју су поштујући превентивне мере сачували своје и здравље својих ближњих, поручио је Додик.

       Истакао је да је Девети јануар дан када се присећамо стварања Републике Српске, борбе за опстанак и свега оног што треба да учинимо да Република Српска буде боља.

       - Наш историјски циљ је самостална и слободна Република Српска и морамо научити лекцију, коју су мојој генерацији предали наши преци. Немати државу је нешто што су Срби научили на најгори могући начин и у разним бунама и нажалост и последњем грађанском рату - изјавио је Додик.

       Република Српска је у Дејтонски споразум унела свој субјективитет и све неопходне елементе државности – територију, становништво и суверену власт у оквиру својих граница. Заузврат, добили смо мир и међународну верификацију Републике Српске као равноправног ентитета у оквиру БиХ са високим степеном аутономије, поручио је Додик.

       - Борба на политичком плану са разнима који опструишу Републику Српску ће се наставити и она неће бити нимало лака ни у идућој години, али оно што одваја идућу годину од свих година до сада, што се тиче Републике Српске, јесте то да ми наредне године славимо 30 година и морамо се припремити. Морамо бити још јачи и морамо то учинити на најбољи могући начин - нагласио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари