Додик: Са оваквом структуром Оружаних снага БиХ српски народ се не осећа сигурним

УКАЗАО У КАСАРНИ „КОЗАРА“ ДА НИ НА ЈЕДНОЈ ОД ПЕТ НАЈВАЖНИЈИХ ФУНКЦИЈА НЕМА СРБИНА

* „Дошло је време да све сагледамо, односно видимо да ли наш народ ове снаге доживљава као своје... Нисмо задовољни положајем нашег народа у БиХ јер смо у много ствари били скрајнути

__________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће се залагати за побољшање статуса српских припадника у Оружаним снагама БиХ јер ни на једној од пет најважнијих функција у овим снагама и у Министарству одбране БиХ нема Србина, што мора бити промењено.

         “Уз овакву структуру Оружаних снага БиХ, српски народ се не осећа сигурним. Борићемо се за наша права у складу са Дејтонским мировним споразумом”, рекао је Додик на божићном пријему у касарни “Козара”, који је организовала Команда Шесте пјешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

         Он је оценио да овај пук успешно представља српски народ у Оружаним снагама БиХ.

         “Међутим, нисмо задовољни положајем нашег народа у БиХ јер смо у много ствари били скрајнути”, рекао је Додик.

         Он је истакао да ће се борити за бољи статус овог пука у Оружаним снагама БиХ.

         “Морамо истрајати у захтевима да све наше буде видљиво и боље истакнуто. Послије укидања Војске Републике Српске дошло је време да све сагледамо, односно видимо да ли наш народ ове снаге доживљава као своје, иако се са овом структуром, сигуран сам, српски народ не осећа сигурно”, рекао је Додик и поновио да Републике Српска жели и залаже се за партнерство и мир са свима.

         Он је нагласио да се жели изградити сигурност и слобода за свакога, те да ће свака политичка одлука ићи у том правцу.

         Додик је поновио да ће Српска наставити да слави 9. јануар, као и све своје празнике, без обзира на било кога.

         “За Дан Републике није било испољене мржње са наше стране, него је она, нажалост, испољена против нас, што довољно говори о свему”, рекао је Додик и изразио задовољство што српски народ прославља своје празнике и значајне датуме без намере да било кога повреди.

         Истакао је да РС не оспорава да се слави 1. март који РС не прихвата јер јој се покушава наметнути као бх. празник.

         Говорећи о хрватском амбасадору, рекао је да он није присуствовао званичном делу програма Дана РС, и да је захвалан свима, и Драгану Човићу, што је присуствовао.

        Рекао је да ће и представници РС учествовати на манифестацијама хрватског народа, упркос нерашчишћеним односима који постоје.

         (Срна – НН)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари