Додик: Против свих чланова ЦИК БиХ подносимо кривичне пријаве

ПРЕДСЕДНИК РС: ЗЛОУПОТРЕБИЛИ СУ СУЛУЖБЕНИ ПОЛОЖАЈ И НАНЕЛИ ШТЕТУ ЈЕДНОМ ПОЛИТИЧКОМ СУБЈЕКТУ

* „Поднећемо и жалбу надлежном суду. По закону, чланови ЦИК нису имали право да улазе у то да ли је очигледно неважећи листић важећи, што су учинили. За то је надлежна комисија Народне скупштине Републике Српске од девет чланова у којој су били и чланови опозиције, који су, сви сем једног, потврдили да је листић неважећи

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Радио Републике Српске да ће у року од 24 часа бити поднесена жалба надлежном суду и кривичне пријаве против свих чланова Централне изборне комисије БиХ који су прекршили закон злоупотребивши службени положај, како би нанели штету једном политичком субјекту.

       Додик каже да све што су према закону чланови ЦИК-а данас могли да ураде јесте да утврде да ли је прекршена процедура.

       - Према закону, нису имали право да улазе у то да ли је очигледно неважећи листић важећи, што су учинили. За то је надлежна комисија Народне скупштине Републике Српске од девет чланова у којој су били и чланови опозиције, који су сви сем једног потврдили да је листић неважећи - рекао је Додик за Радио Републике Српске.

       Централна изборна комисија је на данашњој седници донела одлуку да се призна спорни 12 глас за ПДП-овог Ненада Вуковића. То значи да ће о петом делегату из Републике Српске у Дому народа одлучити жреб.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари