Додик: Председништво БиХ у Бриселу? Шта је земља чији највиши орган заседа у другој земљи?

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ОБЈАВИО ДА ЋЕ СЕ ИПАК ОДАЗВАТИ ХАНОВОМ ПОЗИВУ

* „Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО... Спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем и Србија сарађује по том питању, али прејудицирати чланство је нешто што је апсолутно наметнуто. Позивам људе у НАТО да одбаце одлуку о давању МАП БиХ

* „Ми не можемо спречити да Бошњаци предложе било који документ Савету министара, али ако кажу да то мора бити усвојено онако како они мисле – то не може и то је давно прошло време

____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик је потврдио да ће доћи у Брисел на састанак, где је тројицу чланова Председништва БиХ позвао европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан, како би у његовом присуству направили компромис у вези са формирањем Савета министара.

        “Ја не знам ни када је састанак, али пристајем да дођем, када год он каже, јер мени није проблем да разговарам и да једноставно кажем шта хоћу и шта нећу. Мислим да је све што се раније дешавало беспотребно и да то највећу штету наноси Босни и Херцеговини”, истакао је Додик.

        Он је, међутим, био изричит да неће разговарати на начин да му се намеће његово сопствено мишљење, а, како каже, “Сарајево сада има неке услове у којим се унапред намеће шта ко треба да прихвати или не, што је, за разлику од разговора, апсолутно немогуће.

        “Колико сам ја разумео, предвиђено је да се одржи седница Председништва у Бриселу, па се питам, ако сам добро разумео, каква је то земља чији највиши орган власти заседа у другој земљи”, казао је Додик.

        Апсолутно је одбацио наметање било коме било чијег мишљења, иако је, како каже, итекако свестан да оваквим стањем држава губи највише, да живот у њој стоји, а инсистира се на нечему што није могуће.

        “Ми никада нисмо рекли да не треба сарађивати са НАТО-ом, већ имамо одређени облик сарадње, разумемо шта је та велика војна интеграција и спремни смо да сарађујемо на нивоу на којем и Србија сарађује по том питању, али прејудицирати чланство је апсолутно нешто што је наметнуто”, одлучан је Додик који је позвао људе у НАТО да одбаце одлуку о давању МАП БиХ, како то не би био главни разлог што у БиХ не функционишу институције.

        Он каже да нема ништа против да се новом Савету министара, који се тек треба изабрати, достави документ да се изјасне за шта год хоће, али да им се не сме унапред сугерисати шта треба да одлуче.

        “Ми не можемо спречити да Бошњаци предложе било који документ Савету министара, али ако кажу да то мора бити усвојено онако како они мисле – то не може и то је давно прошло време”, изричит је Додик.

        https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Odazvacu-se-Hanovom-pozivu/557223

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари