Додик: Пре ће Република Српска бити независна држава него што ће јој БиХ наметнути своје одлуке

ПРЕДЛОЖИО ОНИМА КОЈИ СУ МУ ПОКЛОНИЛИ ПОРОДИЧНУ ИКОНУ ДА ОБЈАСНЕ ЊЕНО ПОРЕКЛО

* Упозорио: Република Српска као потписница Анекса 10 Дејтонског споразума не прихвата долазак новог високог представника!

_______________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће икону коју је добио јавно вратити онима који су му је поклонили, а да су медији у ФБиХ направили конструкцију на основу које је амбасадор Украјине затражио информације о истој.

       Он је истакао да је упитању породична икона, а не имовина Украјине, те да Украјина није ни послала захтев у вези с њом.

       Додао је да они који су му је поклонили треба да објасне њено порекло.

       Рекао је да је лажна афера с иконом скренула пажњу са скандала који су Џаферовић и Комшић направили одбивши да се сретну са Сергејом Лавровом.

       Министарство иностраних послова РФ вратило је икону која је поклоњена Сергеју Лаврову у БиХ, шефу руске дипломатије, током посете Босни и Херцеговини, ради појашњења њеног порекла.

       Додик је током данашње конференције за новинаре рекао да РС као потписница Анкеса 10 Дејтонског споразума не прихвата долазак новог високог представника и да ће пре РС бити независна дрзава него што ће БиХ наметнути своје одлуке РС.

       Нагласио је да је Бањалука српски град и да ће тако и остати, а да је Џо Бајден направио грешку када је подржао америчку одлуку да се успостави БиХ уместо да су креирали три независне државе. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари