Додик: Позивамо САД да се окану слепе подршке Бошњацима, Срби неће одавде отићи

„ПАЛМЕРОВА РЕАКЦИЈА ЈЕ НАСТАВАК АМЕРИЧКЕ ПОЛИТИКЕ КОЈА ПРАВИ ПРОБЛЕМЕ“

* „Од потписивања Дејтонског споразума до данас кажњено је, смењено, утамничено и дисциплиновано више стотина Срба, и као што видите - проблем није нестао. Нису нестали ни Срби ни Република Српска, како су неки прижељкивали“

* „Уместо да су енергију и вољу утрошили за тражење решења за све, а не само за Бошњаке, службеници америчке администрације су 25 година претили Србима и застрашивали их, без обзира којој политичкој гарнитури су припадали. Срби у Републици Српској су навикли на батине и њих то више не боли, добро би било да то схвате сви и промене приступ проблему“

* „Нека озбиљно схвате да ми одавде нећемо отићи, нити ћемо коме дати свој грунт... Ми не тражимо ништа што нам не припада по Дејтонском споразуму и не желимо ништа што је на штету других у БиХ“

________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је реакција заменика помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метју Палмера одраз континуитета америчке политике у БиХ, која претњама Србима и отвореном подршком Бошњацима мисли да може да реши проблем у БиХ.

        „Од потписивања Дејтонског споразума до данас кажњено је, смењено, утамничено и дисциплиновано више стотина Срба, и као што видите - проблем није нестао. Нису нестали ни Срби ни Република Српска, како су неки прижељкивали, нити је нестала наша потреба да живимо као сав нормалан свет", рекао је Додик замољен да прокоментарише претње Палмера званичницима Српске.

        Он је нагласио да је БиХ заробљена од стране максималистичких и деструктивних захтева бошњачких политичара, које некритички подржавају и међународни представници.

Метју Палмер

        „Уместо да су енергију и вољу утрошили за тражење решења за све, а не само за Бошњаке, службеници америчке администрације су 25 година претили Србима и застрашивали их, без обзира којој политичкој гарнитури су припадали. Срби у Републици Српској су навикли на батине и њих то више не боли, добро би било да то схвате сви и промене приступ проблему. Ми не тражимо ништа што нам не припада по Дејтонском споразуму и не желимо ништа што је на штету других у БиХ", истакао је Додик.

        Он је рекао да ће Република Српска наставити да се у миру, свим правним и политичким средствима, бори за своја Уставом загарантована права, без обзира шта о томе говоре поједини међународни званичници.

        "Позивамо их још једном да напусте слепу подршку бошњачким политичким циљевима, да се окану претњи и застрашивања, да коначно заузму објективан приступ и суоче се са дубином проблема у БиХ, коме су, свјесно или несвесно, и сами кумовали. И да озбиљно схвате да ми одавде нећемо отићи, нити ћемо коме дати свој грунт", поручио је српски члан Председништва БиХ.

        (Срна)      

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари