Додик: Подржавам Кину у напорима да одржи мир и стабилност у Хонгконгу

„ЧЕКАЛА  ЈЕ 100 ГОДИНА ДА ПОВРАТИ СУВЕРЕНИТЕТ НАД ХОНГКОНГОМ И ИМА ПРАВО И ДА ГА ЗАШТИТИ“

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да у потпуности разуме и подржава Кину у напорима да одржи мир и стабилност у Хонгконгу, при том користећи средства која користе све друге државе света у заштити стабилности и територијални интегритет државе.

        Додик је истакао да је разумљиво да једна економска суперсила, каква је Кина, не може дозволити дестабилизацију на својој територији, јер она угрожава и економски просперитет.

        "Уверен сам да ће Кина умети да заштити своје интересе и да ће ситуација у Хонгконгу бити нормализована, јер је Кина стрпљиво чекала 100 година да врати суверенитет над Хонгконгом и њено несумњиво право је да тај суверенитет сада и сачува", рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

        Протести у Хонгконгу су почели пре 13 седмица и то због планова који су касније замрзнути, а тичу се могућности екстрадиције из Хонгконга у копнену Кину.

        Првобитни разлог протеста скинут је са дневног реда и престао је да буде разлог, али су демонстранти и даље били на улицама износећи шире захтеве - директне изборе, распуштање парламента Хонгконга и истрагу полицијске бруталности.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари