Додик: `Папир` којим би се тражило признање Косова* аутоматски би повукао питање статуса Српске

ПОДСЕТИО ДА СУ САД О НЕЗАВИСНОСТИ РС РАМИШЉАЛЕ ДОК ЈЕ ЈОШ РАТ ТРАЈАО

* „У напорима да се очувају мир и безбедност свих на Космету, да се очува територијални интегритет Србије и да Срби и Албанци отворе ново поглавље у односима, пружамо безрезервну подршку председнику Србије

* „Не желимо да верујемо да би једна суперсила каква су САД себи дозволила да се под кровом Беле куће уђе у нове неспоразуме, а то би једна таква понуда и значила. Не верујемо да би САД жртвовале стабилност целог региона јер су управо они много уложили у стабилизацију прилика овде

______________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су поруке које је непосредно пред улазак у Белу кућу упутио председник Србије Александар Вучић, поруке које би требало пажљиво и добро читати, а из којих јасно произлази да Србија жели компромис, мир, стабилност и напредак, не само у оквиру своје државе већ и у целом региону.

       „Нормално је да ће и у разговорима у Белој кући учинити све да заштити првенствено српски народ на Косову и Метохији, али сам сигуран да неће учинити ништа што би нанело штету било ком другом народу. У тим напорима да се очувају мир и безбедност свих на Космету, да се очува територијални интегритет Србије и да Срби и Албанци отворе ново поглавље у односима, ми му пружамо безрезервну подршку”, нагласио је Додик, преноси Танјуг.

       Он је оценио да најаве да би на столу могло да се нађе нешто више од економских тема које значе и нормализацију живота на Косову, могу само да искомпликују већ ионако сложену ситуацију, преноси РТРС.

       „Не желимо да верујемо да би једна суперсила каква су САД себи дозволила да се под кровом Беле куће уђе у нове неспоразуме, а то би једна таква понуда и значила. Не верујемо да би САД жртвовале стабилност целог региона јер су управо они много уложили у стабилизацију прилика овде. Папир на коме би се тражило признање косовске независности аутоматски би повукло питање и статуса Републике Српске, о чијој независности су САД разговарале још док је трајао 'грађански' рат у БиХ”, казао је Додик.

       Оценио је и да САД два месеца уочи америчких председничких избора нису спремне за отварање још једног питања на Балкану.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари