Додик Палмеру: Радим управо оно о чему је говорио Доналд Трамп у Уједињеним нацијама

НЕ БИ РЕКАО ОНО ШТО ЈЕ РЕКАО ДА СЕ САМО ДРЖАО ЗАКЛЕТВЕ „ГОВОРИЋУ ИСТИНУ И САМО ИСТИНУ“

Протоколарно руковање - Метју Палмет и Милорад Додик

* Поводом тврдње Метју Палмера  у Сенату САД да је „Милорад Додик главна препрека која блокира све што би довело до напретка“, указао: Палмерово сведочење пред Сенатом није истинито, јер да јесте - морао би да каже члановима Сената због чега САД, или било ко други са стране, морају да врше притисак да се у БиХ формира власт кад је формирање власти након демократских избора уобичајена процедура у свакој држави

* „Да је само рекао истину због чега БиХ годину након избора нема власт, не верујем да би му ико у Сенату поверовао да један човек, један народ, једна Република могу да буду препрека било чему, а најмање напретку. Напредак Републике Српске и БиХ, колико се напредак односи на Српску, у нашем је интересу, а не примарно у интересу САД, Русије, Турске или било које друге велесиле

_________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да специјални представник САД за западни Балкан Метју Палмер наставља праксу својих претходника из Стејт департманта извештавајући Сенат о догађајима у БиХ, по већ уходаној матрици, без идентификовања стварних проблема и одговорних за те проблеме.

        “Метју Палмер пред Сенатом сигурно не би могао изговорити чувену реченицу, коју сведоци пред америчким правосуђем изговарају, а она каже - говорићу истину, само истину и ништа осим истине, а потом изговорити све што је изговорио”, рекао је Додик Срни замољен да прокометарише сведочење Палмера пред америчким Сенатом где је изнео став да је “Милорад Додик главна препрека која блокира све што би довело до напретка”.

        Српски члан Председништва БиХ је истакао да Палмерово сведочење пред Сенатом није истинито, јер да јесте - морао би да каже члановима Сената због чега САД или било ко други са стране морају да врше притисак да се формира власт, када је формирање власти након демократских избора уобичајена процедура у свакој држави.

        “Да је само рекао истину због чега БиХ годину након избора нема власт, не верујем да би му ико у Сенату поверовао да један човјек, један народ, једна Република могу да буду препрека било чему, а најмање напретку. Напредак Републике Српске и БиХ, колико се напредак односи на Српску, у нашем је интересу, а не примарно у интересу САД, Русије, Турске или било које друге велесиле”, поручио је Додик.

        Ако Метју Палмер не жели да чује шта легално изабрани представници народа у БиХ говоре, нагласио је Додик, штета што он не слуша свог председника који, не тако давно, рече да будућност припада сувереним и независним нацијама, које штите своје грађане, поштују своје суседе и разлике које сваку земљу чине посебном и јединственом.

        “Ја не радим ништа више од овога што је рекао амерички председник Доналд Трамп”, навео је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари