Додик: Ово је празник у равни са Видовданом, Сретењем и Даном Светог Саве

ЧЕСТИТАО СВИМА У СРПСКОЈ И СРБИЈИ ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

* Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: „Наш народ данас је као никада прије јединствен, прије свега у својој окупљености око жеље за општим напретком, миром и бољом будућношћу за све“

__________________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да на данашњи празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе - Република Српска и Република Србија славе јединство српског народа који је не само својим ратним заслугама, већ и својим научницима, уметницима и спортистима дао допринос развоју човечанства.

       "Наш народ данас је као никада пре јединствен, пре свега у својој окупљености око жеље за општим напретком, миром и бољом будућношћу за све", истакао је Додик честитајући свим грађанима Републике Српске и Србије 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који се ове године обележава први пут.

       Додик је истакао да овај празник стоји раме уз раме, са Видовданом, Даном Светог Саве, Сретењем, Даном Републике, Даном сећања на жртве геноцида у Другом светском рату, Даном сећања на страдале у НАТО бомбардовању, Даном примирја у Првом светском рату, Даном победе и свим нашим значајним датумима, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

       Он је нагласио да 15. септембар није нови празник, нити је тај дан случајно одабран.

       "Тај дан је дан пробоја Солунског фронта који представља део победе која је донела мир и слободу целој Европи и дан наше заставе која је кроз славну историју показала да је више од заставе, да је бакља слободе", поручио је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари