Додик оптужио америчку амбасадорку да покушава да прекроји резултате избора у БиХ

ОТКРИО ДА ЈЕ МОРИН КОРМАК РАДИ ТОГА ДОЛАЗИЛА И У ЦЕНТРАЛНУ ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ БиХ

* „Разумем њену озлојеђеност, а она је везана за чињеницу да њени 'пулени' нису прошли. Сада покушава нешто да учини како би испроблематизовала ту ствар. Једини надлежан орган је ЦИК, а она је на њега покушала да изврши утицај. Само о томе нико није писао, нико није имао информације да је она тамо била и тражила управо неке приче о нерегуларностима. И то ничим није доказала”

* Иронично  обећао да ће се као члан Председништва БиХ, заложити да се промени Изборни закон БиХ и да у њему пише да гласове од сада броји само америчка амбасадорка Морин Кормак. Док год буде жива

________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је америчка амбасадорка у Сарајеву, Морин Кормак, вршила притисак на чланове Централне изборне комисије БиХ.

         Додик је, за Радио телевизију РС, рекао да је Кормакова озлојеђена због тога што нису њени „пулени” победили на изборима.

         Изабрани српски члан Председништва БиХ и актуелни председник Републике Српске је истакао да је чињеница да је Кормакова била у ЦИК-у БиХ јуче или прекјуче, те да је покушала да изврши утицај на чланове ЦИК-а.

         „Разумем њену озлојеђеност, а она је везана за чињеницу да њени 'пулени' нису прошли. Сада покушава нешто да учини како би испроблематизовала ту ствар. Једини надлежан орган је ЦИК, а она је на њега покушала да изврши утицај. Само о томе нико није писао, нико није имао информације да је она тамо била и тражила управо неке приче о нерегуларностима. И то ничим није доказала”, изјавио је Додик, преноси Танјуг.

         Иронично је приметио да је једина нерегуларност то што гласове не броји госпођа Кормак.

         „Ја, сада као члан Председништва БиХ, заложићу се да променимо Изборни закон и да у њему пише да гласове од сада броји само америчка амбасадорка Морин Кормак. Дакле, докле год је жива, да не буде никаквих проблема, да жена има неко задовољство овде у БиХ”, навео је Додик чија СНСД је са коалиционим партнерима освојила апсолутну власт у РС и на нивоу БиХ.

         Додик је нагласио да је јуче ОЕБС објавио да су избори били фер и коректни.

         И Парламентарна скупштина Савета Европе је рекла да је све било у реду. Централна изборна комисија је та која о томе одлучује. Нема никаквих дојава полиције да је било неких ствари. И она сад, само зато што нису прошли њени 'пулени', покушава нешто ту да направи. То је невероватно. Та дрскост је невероватна. Једини лек је да је предложимо да она доживотно броји гласове”, додао је Додик.

         Напоменуо да Кормакова шаље супротне поруке од председника САД Доналда Трампа.

         „Она буквално ради против онога што смо чули од председника САД Доналда Трампа, који се залаже да се не мешају у унутрашња питања других земаља. Али очигледно да, ево, сад Кормакова није престала”, закључио је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари