Додик: Опозиција у РС говори гласом политичког Сарајева, а оно звецка оружјем и призива страну интервенцију

„ИВАНИЋА, ШАРОВИЋА И БОРЕНОВИЋА НА ЧИСТАЦ ЈЕ ИСТЕРАЛА ЈЕДНА ХАРМОНИКА“

* „Ево да и ја будем мало у тренду па да кажем да је и мене било стид на шта је спала опозициона сцена Републике Српска да јуче чека шта ће рећи СДА и Жељко Комшић да би се и они огласили и поновили њихове речи“

___________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је гледао и Младена Иванића, и Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића (лидере опозиције) како без имало стида интересе Републике Српске замењују пробосанском политиком, али да ни тада ни сада није говорио да нису нормални нити да га је стид шта раде.

       - Говорио сам да је то што раде издајнички чин према Републици Српској и опасна политика. Да сам имао намјеру јуче да их све изведем на чистац вјероватно не бих успио како је успјела једна хармоника. Мени је и јуче било жао на шта су спале те пробосанске припејд партије - истакао је Додик замољен да прокоментарише салву оптужби опозиције да српски члан Председништва БиХ, како су рекли, није нормалан и да га се стиде након што је увео хармоникаша у зграду Председништва БиХ у Сарајеву и запевао српске песме.

       Додик је нагласио да је срамота продати фискални суверенитет Републике Српске, што је урадио Иванић и ПДП, па се хвалити тиме и много чега још што је издашно давао па се хвалио.

       - Ево да и ја будем мало у тренду па да кажем да је и мене било стид на шта је спала опозициона сцена Републике Српска да јуче чека шта ће рећи СДА и Жељко Комшић да би се и они огласили и поновили њихове речи - истакао је Додик.

Младен Босић

       Бивши председник СДС-а и тренутни делегат у Дому народа Парламента БиХ Младен Босић рекао је, коментаришући то што је Додик у свој кабинет у згради Председништва јуче довео хармоникаша, казао  да се „присетио налаза вештака-психијатра, када се пре неколико година нашао на суду са Додиком“.

       Босић је додао да „последњи потези Додика граниче с нормалношћу“.

       Председник ПДП-а Бранислав Бореновић  је за портал Кликс рекао да „чега се паметан стиди, будала се поноси“.

       - Он певајући најављује неке нове ратове и страдања? То је за озбиљну опсервацију. Ово може само човек који је стварно пук'о – изјавио је Бореновић.

Никшић - прикривени милитант

у кожи социјалдемократе

       Председник СНСД-а истакао је да милитантна политика бошњачког политичког Сарајева, којој очигледно припада и Нермин Никшић, наставља да заговара међународни интервенционизам.

       "На то смо већ навикли и то је та матрица по којој редовно делују. Верујем да је већ свима јасно да они као милитанти боље баратају оружјем него дијалогом, а о праву и поштовању Устава нема ни говора", рекао је Додик на молбу да прокоментарише писмо које је председник СДП-а БиХ Нермин Никшић упутио Партији европских социјалиста и Социјалистичке интернационале у којима тврди да "активности СНСД-а прете да изазову нови рат у БиХ".

Нермин Никшић

       Он је истакао да се Никшић лажно представља као социјалдемократа, а у суштини заступа политику која је заједничка сарајевском бошњачком корпусу - политику звецкања оружјем и призивања странаца у помоћ с циљем стварања унитарне, бошњачке БиХ.

       "Како прави социјалдемократа може да се залаже за непоштовање Устава и мајоризацију два конститутивна народа, а бити против дијалога? Јасно је да Никшић и његови сарајевски истомишљеници беже од дијалога, а не бјеже од звецкања оружја и призивања страног интервенционизма", поручио је Додик    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари