Додик: Нова власт на нивоу БиХ смениће чланове ЦИК – првог месеца након формирања

ПРЕДСЕДНИК РС: БИЋЕ И ПРОЦЕСУИРАНИ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПОЛОЖАЈА И ОВЛАШЋЕЊА

* Нагласио: Одлука Суда БиХ биће снажан доказ да су чланови ЦИК БиХ починили злоупотребе

* Апелационо веће Суда БиХ усвојило жалбу СНСД и укинуло последњу одлуку ЦИК БиХ којом је спорни листић за гласање за делегате у Дому народа парламента БиХ био проглашен важећим

___________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске и лидер СНСД Милорад Додик рекао је да ће чланови Централне изборне комисије БиХ бити смењени у првом месецу након формирања власт на нивоу БиХ и процесуирани, те да је добро што је окончана "клацкалица" када је реч о избору делегата у Дом народа ПС БиХ.

       - Појавила се информација о овоме, али сачекаћу званичну одлуку. Очекивао сам да не буде проблем у избору делегата у Дом народа, али од њих се само могу очекивати проблеми - рекао је Додик.

       Додик је истакао да ће чланови ЦИК-а БиХ бити процесуирани због злоупотребе положаја и овлаштења и да ће одлука Суда БиХ бити снажан доказ да су починили наведене злоупотребе.

       Апелационо веће Суда БиХ усвојило је жалбу СНСД-а и укинуло последњу одлуку ЦИК-а БиХ којом је спорни листић за гласање за делегате у Дому народа парламента БиХ проглашен важећим, незванично сазнају медији.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=496732

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари