Додик: Нисам против разговара са Хрватском о Пељешком мосту, али нећу попустити

„НАРОДНА СКУПШТИНА РС ЋЕ ИМАТИ КОНАЧНУ РЕЧ О СВИМ СПОРНИМ ПИТАЊИМА У ПРЕДСЕДНИШТВУ БиХ“

* „Опет ћу покренути `витални интерес` уколико поново будем прегласан, а чланови Председништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић покушају да неким новим закључцима изиграју одлуку Народне скупштине Српске“

______________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће бошњачки и хрватски члан Председништва БиХ вероватно покушати да нађу начин да изиграју одлуку Народне скупштине Републике Српске о заштити виталног ентитетског интереса у вези са изградњом Пељешког моста, али да је спреман да сваки пут то питање врати на парламент.

         Додик поручује да ће опет покренути витални интерес уколико поново буде прегласан, а чланови Председништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић поново креирају одређене закључке у вези са Пељешким мостом.

         "Они ће покушати да креирају вероватно нека заобилазна решења, али ја нисам против тога да се и то питање реши", рекао је Додик за АТВ.

         Српски члан Председништва БиХ истиче да није против тога да се са Хрватском разговара о Пељешком мосту, али да је исто тако и да се целовито решавају питање односа са Хрватском, границе која иде реком Уном, Трговске горе, либерализације и сва друга питања у ономе што је капацитет Хрватске која је чланица ЕУ.

         "Дакле, нисам против тога, али да буде дио напора који ће ићи за договором, а не за прављењем нових спорова који ће трајати десетак и више година", рекао је Додик.

         Он истиче да је место коначне одлуке о свим међународним питањима што се тиче Председништва БиХ - Народна скупштина Републике Српске и да жели да афирмише њену улогу.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари